ERK klara för Semifinal i kvalspelet!

Foto: Jim Wetterström

Enköpings RK övertygade i 7s kvalspelet till SM veckan – Vann tre raka och är klara för semifinalspel i slutet av maj.

Det startade dock illa i den första matchen mot Erikslund som efter fem spelade minuter var i ledning med 12-0 och i halvtid var det 12-5. I den andra halvleken var det dock inget snack om saken. ERK samlade sig och sprang över Erikslund och vann tillslut med 26-19.

Foto: Jim Wetterström

– I Erikslund matchen fick vi inte den bästa start vi kunde hoppats på. Jag ville att Philip Said och Peter Karlsson skulle få speltid så tidigt som möjligt för att de inte var med förra turneringen/helgen. Vi hade dåligt fokus i början som ledde till många små misstag, konstaterar ERK-tränaren Jim Wetterström.

I den andra matchen för dagen tangerade ERK förra helgens resultat mot Sandviken som blev ett lätt byte och man vann med hela 42-0 vilket bäddade för en helt avgörande match mot Södertälje i den sista omgången.

Foto: Jim Wetterström

– Mot Sandviken gick det lite bättre då vi började få ordning på fokuseringen och spelstrukturen kom på plats. Inför matchen mot Södertälje så lades energi på att fokuset skulle finnas där och att laget tog på sig ansvar redan innan matchen startat.

ERK fick ett tidigt gult kort mot sig, men det löste laget bra med hårt jobb och bra kommunikation. ERK spelar sedan ut och är i ledning med övertygande 19-0 i halvtid. Det var sedan en ledning som utökades i den andra halvleken och ERK kunde springa hem seger som tillslut skrevs till imponerande 33-0. Robin Fransson vart MVP i Tälje matchen med hög kommunikationsnivå och bra ledarskap.

Foto: Jim Wetterström

– Det är en mycket skön känsla att kunna visa att vi kan prestera även med motgångar så som gult kort och lyfta spelnivån när vi har en dåligt start. Det är även skönt att veta att vi har stor potential till utveckling, summerar Wetterström.

Resultat ERK omgång 2:

Enköping RK – Erikslund 26-19
Poänggörare ERK: Ludvig Tärnblom 16, Johan Henriksson 5, Christopher Vannerberg 5.

Enköping RK – Sandviken 42-0
Poänggörare ERK: Robin Fransson 30, Ludvig Tärnblom 12.

Södertälje – Enköping 0-33
Poänggörare ERK: Ludvig Tärnblom 13, Jesper Andersson 10, Robin Fransson 5, Johan Henriksson 5.

Resultat ERK omgång 1:
Enköping RK – Erikslund 19-7
Enköping RK – Sandviken 42-0
Södertälje – Enköping 22-19

Lämna ett svar