ERK klara för SM-final!

Foto: Kent Lundqvist

Rugby: Enköpings rugbydamer är klara för SM-final, men fick verkligen bekänna färg i semifinalen hemma mot ett tappert Göteborg RF.

– Jag är verkligen nöjd med hur vi hanterar den här matchen, säger ERK-tränaren Nicklas Proos efter slutsignalen.

Det var gästande GRF som öppnade bäst och satte tryck på ERK defensiven som verkligen fick jobba för att freda sig. Det var också nära ledning för gästerna med 8 minuter spelat då GRF missar en straff.

Foto: Kent Lundqvist

ERK fortsätter att jobba bra defensivt och med knappa 20 minuter spelat så vinner Tess Proos bollen och sätter den med en spark långt in i offensiv yta där sylvassa Ylva Schwartz tar en grym löpning och lägger ned matchens första försök till 5-0 och Emma Skagerlind är säker på den efterföljande kicken och det är ledning med 7-0 för ERK.

Foto: Kent Lundqvist

Det står sedan och väger, men det är nu ERK som för matchen och med dryga 30 minuter spelat så kommer en matchavgörande sekvens. Tess presterar i en löpning med boll och blir tacklad högt vilket renderar i en utvisning på 10 minuter för gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

Tre minuter senare så är det bra spel av hemmalaget som renderar i att Anna Lennartsson kan springa igenom och lägga ned 12-0 och Skagerlind sätter säkert 14-0 på den efterföljande kicken.

Foto: Kent Lundqvist

GRF blir en smula frustrerade i sitt spel med bollen och i sin iver att ta mark så slarvar gästerna. Det straffar Minette Hammarberg kan med en snygg bollstöld och lägger med 19-0 och Skagerlind fortsätter att imponera med sina säkra kickar när hon sätter 21-0 vilket står sig in i halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvleken startar som den första med att GRF är bra, trots en spelare minder på banan, och hotar ERK gång efter annan som dock reder ut det hela och med 10 minuter spelat är greppet om en SM-final plats kopplat när Sara Lennvall lägger ned ett försök till 26-0.

Foto: Kent Lundqvist

Tess & Skagerlind skulle också utöka hemmalagets ledning till 33-0 vilket låser en SM-finalbiljetten och ERK kostar därefter på sig att slappna av en smula.

Foto: Kent Lundqvist

GRF tackar för det och får äntligen och mycket välförtjänt utdelning när man reducerar efter bra spel till 7-33 innan slutsignalen ljuder.

Foto: Kent Lundqvist

Smolk i bägaren var att en av de mer tongivande spelarna Tess Proos åkte på en knäskada under andra halvlek och det är ovisst om hur det blir med fortsatt spel.

Foto: Kent Lundqvist

– Hon fick en smäll på knät och troligen, utan att veta säkert, är det ett ledband, säger ERK-tränaren.

ERK fick en bra genomkörare inför SM-finalen mot Skåne Ladies och visade att man har hårdheten och en trupp för att utmana om guldet.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var en mycket bra prövning för oss där vi verkligen får bekänna färg defensivt och det kommer vi ha nytta av i SM-finalen. Alla gör det bra och det känns bra och jag känner mig trygg med att vi kan byta en hel del. Vi går in i finalserien med en god känsla och skall göra ett allvarligt försök att vinna, avslutar ERK-tränaren.

Fler bilder från semifinalen finns under dagen på vår facebooksida.


SM-finalen spelas:
17/10 Skåne Ladies vs ERK
24/10 ERK vs Skåne Ladies

Enköpings RK – Göteborg RF 33-7 (21-0)

Poänggörare ERK: Emma Skagerlind 8, Ylva Schwartz 5, Sara Lennvall 5, Anna Lennartsson 5, Tess Proos 5, Minette Hammarberg 5.

Spelarbetyg ERK:


Carina Trinh

Ylva Schwartz/Tess Proos


Emma Skagerlind

Lämna ett svar