ERK tappade en SM-finalplats!

Foto: Kent Lundqvist

Rugby: Enköpings RK hade ena benet i en SM-final, men en svag andra halvlek i semifinalen borta NRK Troján fällde laget.

ERK herrar missade SM-finalen efter att spelat bra i första halvlek! Förlust med 24-29 (17-3) efter att matchen levde ända till slutet.

– Surt att förlora och vi är inte bättre än så här, enligt en spelare efter matchen!

Efter en stark öppning av tog Norrköping ledningen med 3-0 på en straff som ERK kontrade på några minuter senare och gjorde 3-3. Resten av halvleken var det mycket spel på mitten av plan, med chanser för bägge lagen att göra poäng.

ERK var de som var mer kliniska i avsluten och gick upp i ledningen till halvtidsvila med 17-3. Det såg bra ut och det kändes lugnt och ERK hade fått matchen dit de ville, men i andra halvlek så hände något…

 

Det verkade som ERK hade lämnat allt bra spel från första halvlek i omklädningsrummet för helt plötsligt så tog Norrköping över spelet. ERK var inte vakna och Norrköping gick upp till 17-17 ganska fort.

Sedan stod det helt plötsligt 29-17 till Norrköping och matchen kändes körd…

ERK byte lite folk senare i halvleken och då vaknade ERK till igen och gjorde ett försök och 29-24. Norrköping missade en av sina bonuskickar och chansen att vinna fanns kvar.

Matchen levde ända till slutet och hade ERK gjort ett försök då och slagit in bonuskickan hade ERK vunnit, men nu blev det inte så. Norrköping har haft en bra säsong och är värdiga platsen i SM-finalen, Grattis!

ERK är väl inte bättre än så här och som en spelare sade, och det är bara ladda om för 3:e SM bronsmatcherna i rad de på sista åren, vilken man vunnit en. ERK möter Hammarby hemma och borta i SM bronsmatcherna de näst kommande helgerna och ERK börjar borta nästa vecka.


NRK Troján – Enköpings RK 29-24 (3-17)

Poäng ERK: Hannes Nylén 9, Tim Johansson 5, Björn Aloander 5, Peter Karlsson 5.

Lämna ett svar