ESK effektivast i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Det blev ESK P14 som kom att vara effektivast när man hemmabesegrade Håbo FF i derbyt på Korsängen.

Det var ESK som var absolut piggast i inledningen av derbyt hemma mot HFF. Redan i den 3:e minuten så får vi se en offensiv bollstöld och 1-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Efter målet så är det HFF som tar över bollinnehavet och vaskat också fram ett par chanser att kvittera. I den 4:e minuten så nickar gästerna en vänsterhörna utanför och ganska omgående så har man också en bra chans centralt, men hemma-keepern räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Det står sedan och väger mellan två lag som har oerhört svårt att ta sig igenom de respektive försvaren och det beror nog mest på att man bär boll i stället för att rulla/spela boll inom laget.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappt 20 minuter så får ESK göra både 2-0 på ett distansskott och omgående även 3-0 efter en snabbt igång satt frispark. Det var ett resultat som stod sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra perioden så blev spelet en smula bättre och det var HFF som svarade för det mesta, men den där riktiga skärpan i sista delen var inte på plats.

Foto: Kent Lundqvist

Istället för en reducering så kommer 4-0 på en högerhörna efter en bra nick och det var lite signifikativt för hela matchen. HFF skapade lägen, men tog inte hand om dem samtidigt som ESK var ruggigt effektiva när de fick sina lägen.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av perioden så är det ett smärre mirakel att inte HFF reducerar. En bra chans som rädda av hemma-keepern och returen ut till ett läge med öppet mål, men både målvakt och en back hinner täcka ut bollen till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden så fortsätter samma matchbild där HFF har mycket boll, men fortsätter att missa chanser och lägen att skapa chanser.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så är det ESK som kan utöka och punktera matchen helt då man på en kontring trycker in 6-0. Det kommer dock så äntligen en reducering omgående. På en bra slagen frispark från distans kan vi se bollen borra sig upp otagbart i krysset till 1-6.

Foto: Kent Lundqvist

Den glädjen blev dock kortvarig. ESK svarar obarmhärtigt med att inom loppet av fem minuter göra 7-1,8-1 och 9-1 innan HFF kan fastställa slutresultatet till 9-2 på en kontring.

ESK – Håbo FF 9-2 (3-0,1-0,5-2)

 

Lämna ett svar