ESK fick en dålig start på kvalet.

Foto: Kent Lundqvist

Ett ineffektivt ESK Hockey J20 inledde kvalserien till Elit med en förlust hemma mot favoriten Nyköpings SK.

– Vi möter ett betydligt tuffare motstånd ikväll än vad vi gjort tidigare under säsongen och tyvärr är vi inte riktigt på tå från start, säger ESK-tränaren Anton Virtanen.

Det blev en minst sagt händelserik inledning på matchen. Med 2 minuter spelat så vinner Viktor Blomqvist pucken och får ett friläge som gästernas målvakt – Sebastian Wagner räddar. Spelat vänder och Nyköpings Erik Linden får fritt läge i slottet och då är det 0-1.

Omgående så har hemmalagets Anton Edlund en jättechans att kvittera, men avslutet går utanför och istället så vänder spelet igen och Oliwer Stensson som kan peta in en puck framför mål till 0-2.

Hemmalaget fortsätter att skapa. Med 5,20 spelat så är det Glenn Guttelvik som har ett fritt läge som Wagner räddar. Det var ett grepp som ESK sedan fick släppa i takt med utvisningarna duggade in. Med 14 minuter spelat så gör gästernas Ludvig Ericson ett tveksamt 0-3 mål i spel fem mot tre vilket står sig perioden ut.

– Det är jämnar period än vad siffrorna säger. Vi skapar en hel del bra chanser, men Nyköping är effektivare.

Det blir en ganska hafsig inledning på den andra perioden. Men med 7,08 spelat så kommer ändå ett mål ur egentligen inget. Det är Martin Tyllander som kan raka in en retur till 0-4. 12,35 har Kevin Nilsson en jättechans att reducera, men avslutet utanför.

– En slarvig period av oss och vi tar alldeles för många utvisningar och det håller inte på den här nivån.

ESK startar den tredje och sista perioden i spel fem mot fyra och då har Tim Almgren en bra chans att reducera men Wagner räddar. Och ganska omgående så är det August Sandell som har ett friläge som Wagner räddar. Men med 4,6 spelat så lyckades hemmalaget spräcka nollan. Det var Adam Blomqvist som i fritt läge sprätta in 1-4. Det skulle inte ta lång stund så var det match igen då Almgren rakar in 2-4 snyggt framspelad av Anton Edlund vilket tvingar Nyköping att ta en timeout.

Gästerna drar sedan på sig en utvisning och då har Blomqvist ett avslut bakom Wagner längs med mållinjen men utanför. ESK jagar sedan ytterligare reducering och tar tidigt ut sin målvakt för spel sex mot fem, men då punkterar i stället gästernas Martin Tyllander matchen med att göra 2-5 i öppen kasse.

– Alltid surt att förlora men vi kommer ut här i tredje och tar tillbaka lite heder med en bra period. Vi visar att vi är med på den här nivån och vi får med oss en hel del positiva saker från matchen och det ser lovande ut för resterande av kvalserien, avslutar ESK-tränaren.

ESK- Nyköpings SK 2-5 (0-3,0-1,2-1)

Skott: 29-29 (8-6,12-14,9-9)

Målen,
Period 1: 0-1 (02:58) Erik Linden, 0-2 (04:06) Oliwer Stensson, 0-3 (14:00) Ludwig Ericson.
Period 2: 0-4 (27:08) Martin Tyllander.
Period 3: 1-4 (44:56) Adam Blomqvist, 2-4 (46:22) Tim Almgren, 2-5 (57:58) Martin Tyllander.

PIM: 10 (4:6:0) – 8 (2:4:2)

Spelarbetyg ESK:


Edwin Gûnther


Anton Edlund


Tim Almgren

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar