ESK föll i måstematch på Enavallen.

Platt fall på Enavallen. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK åkte på en ny storförlust hemma mot Rimbo IF och är fortsatt illa ute i damettan.

ESK som är i stort poängbehov och är på en degraderingsplats i serien med 6 poäng på kontot var inför hemmamatchen mot Rimbo i stort poängbehov.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja så var det och är det verkligen, vi hade behövt vinna den här matchen, medger tränare Lovisa Delby.

Det blev dock ingen lyckad första halvlek där gästande Rimbo är svidande effektiva och i praktiken avgör matchen. Två snabba mål av Therese Rizzo i minut 14 och 18 gör att gästerna säter sig i förarsätet och när samme Rizzo fullbordar sitt hattrick i den 40:e är det en rejäl uppförsbacke för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi skapar en hel del bra chanser, men gör inga mål och dem gör i stället 3-0 på oss. Det som är beklämmande är att alla tre målen kommer till på samma sätt, inspel snett inåt bakåt och mål, berättar Lovisa.

Den andra halvleken startar illa även den och Rimbo kan definitivt avgöra tillställningen med att tidigt göra både 0-4 genom Matilda Ullström & 0-5 Anica Krstic. ESK tröst målar sedan till 1-5 genom Sofie Hedengren och har också bud på en hel del till genom inbytte och mycket pigge debutanten – Ida Andersson som gav ett spännande intryck.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja både hon och Rebecca Hemlin som gjorde sin första match från start i serien och gick 90 minuter är spelare som jag gärna ser med i fortsättningen också, berömmer Lovisa.

Matchen avslutas med att gästernas Tuva Klar fastställer slutresultatet till 1-6 och ESK är fortsatt illa ute i serien.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja det blåser inga positiva vindar för oss just, om man jämför med Rimbo som har medvind och gör en bra match. Vi spelar överlag lite för nätt och även om vi skapar chanserna så är vi inte riktigt på plats mentalt och är inte tillräckligt rejäla. Det samma gäller spelet utan boll, vi behöver vara starkare och mer beslutsamma i det spelet och våga ta för oss mer. Glädjande dock är att Clara Lindvall är tillbaka och kan avsluta säsongen med oss, summerar Lovisa.

Enköpings SK – Rimbo IF 1-6 (0-3)

Målskytt ESK: Sofie Hedengren

Varningar: 2-1
Utvisningar: 1-0

Resultat & tabell >>>

 

One Response to ESK föll i måstematch på Enavallen.

  • Ingen rolig läsning och senaste tittar vi på dom tre sista matcherna så har man släppt in 19 mål och gjort 2 framåt.. mevind eller motvind så har man svårt med försvarspel och anfallspelet och tittar vi på försäsongen resultat så speglar det även seriespelets…så som man tränar så spelar man…hur ska esk ta sig ur detta kan man fråga sig återstår att se.. nästa match borta mot ett gusk som åter fått x spelare tillbaka blir nog en tuff nöt att knäcka.. så veckans träning bör handla om försvarspel och försöka få gruppen i balans i lagdelar och inte spreta så mycket…. det räcker inte med tre spelare som håller utan 7-8 bör hålla för att kunna lira hygglig boll. Vill man ev få me sig nån poäng borta mot gusk är rådet, parkera bussen och hoppas på nån fast som ina kan knoppa in eller jänkartjejen kanske kan kontra in eller hugga på ett misstag av gusk…snett bakåt inåt är mål vi känner igen och om det var tre lika då måste man undra vart esks spelare va i hemjobben…. spela med laget som dom ev klarar av och tro inte att man kan lira med laget som man vill lira…finns en höstserie och ska esk ens ha chans till att klara av ett kontrakt så bör man verkligen se över helheten och ändra på mycket inom gruppen ….så flippflopp är ingert vi rekomenderar utan egen träning med tester innan ledigt och tester direkt när man startar höstträningen…både ledare och spelare bör titta sig i spegeln och säga,,,jag kan bättre än det vi gjort hittils och nu ställer vi högre krav på oss själva och ger det en chans till att höja nivån på mycket som handlar om fotboll i enköpingdam…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *