ESK föll i måstematch!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: ESK stod inte pall för pressen och föll för andra matchen i rad med 1-2.

Det var ESK som under de första 30 minuterna var det spelförande laget borta mot Lidingö. Hemmalaget låg och väntade på omställningar och kontringar och det var också nära ledning med kvarten spelad, men Gustaf Persson räddar avslutet i stolpen.

Det skulle dock resultera för Lidingö med dryga halvtimmen spelad då ett bra inspel från vänsterkanten letar sig fram till en fristående Florian Simon som trycker in 1-0. ESK har två hyggliga chanser i halvleken, men inget hittar rätt och det är fortsatt underläge när lagen går till halvtidsvila.

ESK skulle komma tillbaka in i matchen med 10 minuter spelat av den andra halvleken när Haris Bajramovic hittar rätt med ett bra avslut vilket gav 1-1. ESK jagade sedan ett ledningsmål, men det var ganska uddlöst i sista delen av offensiven och i stället kan Lidingö avgöra i den 63:e minuten då Fred Lundahl gör segermålet.

– Dom kändes starkare och vann mest närkamper. Vi kvitterar i början på andra genom Haris men dom tar återigen ledningen med 30 kvar. Vi försöker med att flytta upp spelare på slutet och skapar en del halvchanser framförallt genom hörnor, berättar ESK-tränaren Mikael Lindqvist

Förlusten betyder att ESK inte längre har saken om en kvalplats i egna händer. Nu måste andra resultat gå lagets väg. Hudiksvall måste ta poäng hemma mot GUSK, Skiljebo kryssa eller förlora hemma mot IFK Österåker och Karlberg måste tappa poäng hemma mot IFK Lidingö.

IFK Lidingö – Enköpings SK 2-1 (1-0)

Mål, 1-0 (34) Florian Simon, 1-1 (55) Haris Bajramovic, 2-1 (63) Fred Lundahl.

Varningar: 2-3

Lämna ett svar