ESK förstärker truppen ytterligare.

Maja Olsson. Bild: ESK

Damtvåan: ESK har gjort klart med ytterligare en spelare från Fanna BK – Maja Olsson.

ESK dam presenterar nästa nyförvärv, Maja Olsson har bestämt sig för att spela i ESK dam säsongen 2021! Maja, som tidigare spelat i Fanna BK, har provtränat med ESK dam under höst/vinter.

– Maja var även aktuell för ESK inför säsongen 2019 men valde då att stanna i Fanna, det är därför extra glädjande att hon nu äntligen bestämt sig för att spela i ESK, berättar ESK-ledaren Ludvig Roswall.

– ESK känns som en väldigt bra klubb för mig att försöka utvecklas mer i efter att ha provtränat med som i år men även lite 2019. Det är väldigt skönt att det är också ett Enköpingslag gällande pendling och kontakter. Med andra ord är ESK en trygg klubb som jag har höga förhoppningar på som förening, berättar Maja.

Det har egentligen bara varit en tidsfråga innan Maja skulle byta klubb.

– Att jag skulle byta klubb är något jag har vetat att jag ska göra i flera år då jag vill utveckla mig mera som fotbollsspelare. Kände att det var dags nu och se vad jag verkligen går för. Jag hoppas främst på att komma längre med min fotboll i ESK. 16 år har jag spelat i Fanna BK och det är därför också väldigt spännande med en ny klubb.

Maja är en tekniskt skicklig spelare som är duktig med boll och svår för motståndarna att hantera. Hon är vass i avsluten och under sina år med Fanna har hon ofta synts i målprotokollet. Maja har en tydlig inställning att hon vill utvecklas och bli ännu bättre som fotbollsspelare, något som tränarstaben så klart gillar och hoppas kunna uppnå tillsammans med henne.

– En spelare som varit aktuell för oss tidigare och som vi varit intresserad av då hon är duktig. Jag tycker Maja gör helt rätt som väljer att gå över till oss för att spela i division 2. Med de kvaliteter hon besitter så bör hon spela på den nivån snarare än vara kvar i Fanna som tyvärr har halkat ner i division 4, avslutar ESK-ledaren Ludvig Roswall.

– Jag hoppas att jag kan tillföra några mål och assister, avslutar Maja.

Lämna ett svar