ESK fortfarande med i toppracet efter vinst mot IFK Österåker.

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Enköpings SK vann den för toppstriden så viktiga hemmamatchen mot IFK Österåker.

ESK gjorde tre mål inom loppet av tjugo minuter i första halvlek vilket kom att bli avgörande på Enavallen.

-Konstig match. Tycker vi borde avgjort det hela på ett tidigt stadium men gör ju inte mål på alla chanser, säger tränaren Mikael Lindqvist.

ESK fick en tung inledning med baklängesmål redan i åttonde minuten då Benjamin Shimon Yakoub elegant placerade in 0-1 i krysset. Målet föregicks av passivt agerande från hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi är inte vakna med från start, helt enkelt. Skönt sedan med så pass snabb kvittering, säger Lindqvist.

Glädjen hos gästerna varade nämligen bara i fem minuter. En hörna från vänster hamnade vid bortre delen av straffområdet  där mittbacken Joel Bernhardsson nickade in 1 -1.

Foto: Kent Lundqvist

Nu hade ESK fått upp ångan och i 15:e minuten var det nätkänning på nytt. Bollstöld centralt av Danilo Al Saed som satte full fart mot mål. Anfallaren Emeh Izuchukwu tog med sig halva Österåkers backlinje på en löpning åt vänster vilket gav fritt fram för Danilo som säkert satte 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

Österåker var inte alls ofarliga och förre ESK-anfallaren Anders Lindberg var hela tiden ett hot. Han var nära att kvittera i 20:e minuten och lite senare hade gästerna en frispark som strök ribbans ovansida.

Foto: Kent Lundqvist

I 33:e minuten kom i stället 3-1. Ny hörna från vänster som efter nicktouch hamnade hos en helt ren Haris Bajramovic vid bortre stolpen. Nyförvärvet kunde enkelt sätta bollen i nät och ESK hade nu kopplat greppet.

Foto: Kent Lundqvist

Strax före paus hade Jonatan Häll ett jätteläge på 4-1 från nära håll men avslutet täcktes undan i sista stund.

Foto: Kent Lundqvist

ESK inledde andra halvlek fortsatt starkt och var på vippen att utöka ledningen vid flera tillfällen under första kvarten. Sedan tappade i ESK i kvalitét och Österåker kom tillbaka.

Foto: Kent Lundqvist

-De gör det svårt för oss och är tunga att möta. Samtidigt blir vi bekväma i anfallsspelet och gör inte jobbet fullt ut där. Vi måste ju fortsätta spela, menar ESK-tränaren.

Foto: Kent Lundqvist

Kvarten före full tid fick bortalaget ett gyllene tillfälle att definitivt skapa nerv i kampen. Man tilldömdes en indirekt frispark strax utanför straffområdet men den tog på täckande hemmaspelare.

Foto: Kent Lundqvist

Det var Österåkers sista heta bud på reducering och ESK hade fortsättningsvis inga större problem att hålla undan till en mycket viktig trepoängare.

Foto: Kent Lundqvist

-Sköna poäng och jag tycker det är en bra kollektiv insats där killarna jobbar hårt i defensiven, avslutar Mikael Lindqvist.

I och med segern närmade sig ESK tabelltvåan Karlberg som spelade 1-1 mot Stockholm Internazionale. Lagen ligger båda på 22  poäng men ESK har sämre målskillnad. Hudiksvall toppar serien på 25 poäng med tre omgångar kvar att spela.

Enköpings SK-IFK Österåker  3-1 (3-1)

Mål, 0-1 (8) Benjamin Shimon Yakoub, 1-1(13)  Joel Bernhardsson, 2-1 (15) Danilo Al Saed, 3-1(33) Haris Bajramovic.

Varningar: 3-1.

Spelarbetyg, ESK:


Mohammad Ibrahim


Danilo Al Saed


Joel Bernhardsson/Martin Lönneberg.

Lämna ett svar