ESK fortsatt obesegrade på försäsongen!

Foto: Kent Lundqvist

ESK vann utan att övertyga borta mot div.3 laget Syrianska Eskilstuna som fick bita i gräset hemma på Tunavallen.

ESK fick dock ingen smakstart på bortamatchen. Hemmalaget tilldömdes ganska tidigt en straff som renderade i 1-0. Det var påtagligt en smula rörigt i defensiven som för dagen var nykomponerad. I mål stod Emil Pettersson och som mittbackar testade man Lånet från VSK – Viktor Sten ihop med Adam Ek. Men allt eftersom så fick man ordning och trygghet och kunde sätta press på hemmalaget.

Med 20 minuter spelat av matchen så kommer också kvitteringen. Det är Jonathan Böckert som frispelar Willy Wickman som gör 1-1. Det stannade inte där. ESK hade fått vittring och stänger matchen med tre snabba mål. Samma duo ser till att det är 2-1 och i rask takt gör sedan Böckert 3-1 framspelad av Andreas ”Tosse” Larsson och Felix Ljungberg 4-1.

I den andra halvleken så blev det ganska händelsefattigt med ett ESK som kontrollerade matchen. Man gör också hela fem byten i matchen där bland annat Jonathan Åhlin som varit långtidsskadad en halvtimmes spel. Matchen slutar 4-1 till ESK som nu spelat fem träningsmatcher och är fortsatt obesegrade.

– Det var ingen tempostark eller bra fotbollsmatch igår. Vi var inte alls på spelhumör och gjorde ingen bra insats trots 4-1 vinst, berättar ESK-tränaren Mikael Lindqvist.

Ni har spelat två matcher nu med sådär kvalité på motståndet. Vad vill du se i kommande matcher som blir tuffare?

– Vi har nu två klart tuffare motståndare framöver i Assyriska och BK Forward som jag hoppas kan straffa oss om vi gör enkla misstag som idag. Vi behöver det för att vara förberedda inför serien där lagen är mycket starkare än detta motstånd, berättar Lindqvist som summerar:

– Extra plus till Willy som ser piggare och piggare ut. Provspelande mittbacken Viktor Steen P01 från VSK såg intressant ut. Kul också att Jonathan Åhlin återigen var på plan i ca: 30 minuter efter en lång frånvaro pga knäskada.

Syrianska Eskilstuna IF – Enköpings SK 1-4 (1-4)

Målen ESK: Willy Wickman 2, Jonathan Böckert, Felix Ljungberg.

Lämna ett svar