ESK fortsatt obesegrade!

Felix Ljungberg målskytt för ESK. Foto: Kent Lundqvist

Nykomlingen ESK är fortsatt obesegrade i herrtvåan efter att ha kryssat borta mot Valbo FF på Gavlevallen.

Det blev en svårspelad match på ett underlag som inte bjöd in till något skönspel. Det blev mer tillfälligheter än ordnat spel.

– Ja, det var svårspelat och det gav en ganska märklig matchbild och inte direkt något ordnat spel, berättar ESK-tränaren Martin Andersson.

Det var ESK som tog ledningen i matchen och det i slutskedet av den första halvleken. Det var Hugo Rödlund som slog en hörna och det blev lite av kalabalik i offensivbox med massor av spelare där tillslut Felix Ljungberg vräker sig fram och trycker in 0-1 bakom hemmakeepern.

– Det var så mycket folk i boxen så det gick inte att se riktigt vad som hände, men skönt att se när Felix trycker in bollen i mål.

ESK har sedan bra koll på händelserna i den andra halvleken och därför kommer kvitteringen till 1-1 lite överraskande och onödigt. ESK har egentligen bollen under kontroll i flertalet skeden innan man tillslut tappar bollen en gång för mycket och en nickskarv senare så trycker Emil Hodin in sitt tredje mål för säsongen när han överlistar Oskar Nilsson med ett direktskott.

ESK har sedan en bra avslutning på matchen, men det skapas ändå inte någon högklassig målchans vilket gör att matchen slutar med delad pott.

– Känns ganska rättvist även om vi onödigt släpper in kvitteringen. Det var ändå starkt av oss att stå upp i kampen som vi gör mot ett Valbo som var 1dm större på alla spelare än oss, vi vinner nog tom flest kamper ute på planen även om vi kommer tillkorta på de fast situationerna när det handlade om huvudspelet. Jag är ändå nöjd som helhet med att vi har 4 poäng på kontot efter två spelade omgångar, avslutar Martin.

Valbo FF – Enköpings SK 1-1 (0-1)

Mål, 0-1 (45) Felix Ljungberg, 1-1 (61) Emil Hodin.

Publik: 147

Lämna ett svar