ESK fostrad målvakt klar för Elitettan!

Bild: IKU

Damfotboll: Malin Lundin fostrad i ESK är nu klar för IK Uppsalas trupp i Elitettan.

Malin Lundin är fostrad i och har ESK som moderklubb, och förutom att själv spela fotboll så jobbar hon också som tränare för IK Uppsalas CSR-verksamhet Ronjabollen i Gottsunda.

Tanken är att Lundin ska träna med elitlaget men främst spela i F19-lagets matcher, och nu ser hon med stor glädje framemot säsongen 2021 och att få lära känna sina nya lagkamrater.

– Jag är väldigt taggad på den kommande säsongen och jag hoppas få lära känna laget bättre både på och utanför planen, säger Lundin på klubbens hemsida.

Den 17-åriga målvakten blir den tredje spelaren från den egna U-truppen som flyttas upp och får kontrakt med elitlaget. Lundin kommer att vara en av tre målvakter i elittruppen och får nu möjligheten att fortsätta sin utveckling i en konkurrenskraftig och givande miljö.

– Jag tycker att det är jättekul att jag fått den här chansen och får ta nästa steg i min utveckling. Det är en sjukt bra utvecklingsmöjlighet för mig som jag verkligen ska ta vara på, säger en glad Lundin.

Lämna ett svar