ESK Hockey förstärker från Allsvenska Almtuna IS!

Filip Andersson (8) & Oscar Pentler (20) från Almtuna. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey lånar in tre spelare permanent från Allsvenska Almtuna IS under de sista 6 omgångarna av Hockeyettans grundserie.

Med tanke på hur det ser ut i truppen så är vi tvungna att agera, berättar tränare Robert Kimby.

Det är lätt att förstå då det är fyra tunga namn som är borta, högst troligt hela grundserien. Rickard Eriksson och Fredrik Lundin avstängda, Tim Friberg & Johan Wiktorsson är skadade.

Nu har ESK gjort klart med tre spelare från Almtuna IS och det är unga lovande spelare som är med och har gjort Allsvenska matcher med Almtuna IS.

Ja, det är en bra lösning med Almtuna. Ludvig Wallin har varit med oss tidigare, men skall nu vara dedikerad ESK och samma med de två nya – Filip Andersson & Oscar Pentler. Svårt att bedöma dem omgående, men dem gjorde ett bra intryck och ser spännande ut på första träning här ikväll (tisdag), konstaterar Kimby.

Filip Andersson 18år från Smedjebacken via Hedemora till Almtuna som 14 åring kommer med 7 Allsvenska matcher i ryggen ser fram emot äventyret i ESK.

Det här skall bli både spännande och kul. Det är bra för oss att få mer senior rutin och min uppfattning är att det är en bra och rolig serie, berättar Filip.

Berätta vad du är för typ av spelare?

Jag är en spelande back som gillar att delta i uppspel, men jag är också hygglig tycker jag i spelet utan puck där jag kan spela ganska fysiskt, säger Filip.

Du har redan spelat i denna serie?

Jag har gjort tre matcher med Köping och på så sätt lärt känna serien lite, spelade i Köping i tre omgångar och det här blir ju lite spännande och intressant då jag gör min fösta match med ESK mot just Köping, skrattar Filip.

Oscar Pentler 18år från Östervåla IF till Almtuna som 14 åring kommer med 9 Allsvenska matcher med Almtuna i ryggen ser också fram emot äventyret i ESK.

Är forward och gillar att jobba hårt över hela isen, en bra tvåvägsspelare skulle jag vilja säga. Det ser ut att vara en rolig och bra serie som jag dock inte har någon erfarenhet av, men det skall bli kul att lära känna den och vi har ju ett par toppmatcher kvar som mot Skövde och Borlänge, säger Oscar.

Nästa match för ESK Hockey är nu på söndag hemma 16:00 mot Köping HC.

 

One Response to ESK Hockey förstärker från Allsvenska Almtuna IS!

Lämna ett svar