ESK Hockey fortsatt obesegrade!

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: ESK Hockey är ett av två lag som är obesegrade efter vinsten borta mot Hammarby.

Matchen präglades av utvisningar och av 7 gjorda mål var det bara 1 som gjordes i spel fem mot fem. Hela 29 tvåminuters utvisningar delades ut fördelade 14-15 i en ganska snäll match mellan Hammarby och ESK Hockey.

– Det blev verkligen en märklig match med alla utvisningar som ryckte sönder spelet. Det var svårt att hitta nivån för spelarna då bedömningarna svajade rejält, berättar ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

ESK som fick lämna tongivande spelare som Johan Eek, Jesper Bärgård och Niklas Rigelius utanför matchtruppen pga. skador var tvungna och möblera om en smula.

– Det är inga långtidsskador, men vi är mycket noga med att dem inte är på is för snabbt, vill inte riska att någon av dem är borta hela säsongen. Tror att någon eller några av dem kan vara med på söndag hemma mot Visby.

ESK fick ändå en minst sagt drömstart på bortamatchen mot HIF då hemmalaget drog på sig en utvisning redan efter 33 sekunder och Gustav Lindberg gör 0-1 med 1,15 spelat. ESK skulle i perioden få tre chanser till i spel fem mot fyra och en i 40 sekunder spel fem mot tre, men det reder HIF ut och 0-1 står sig in i periodvilan.

– VI gör det ändå bra i perioden och jag tycker vi borde tagit bättre betalt och varit i ledning med några mål.

Det skulle fortsätta i den andra perioden då HIF redan efter 1,25 drar på sig en ny utvisning. Då tar ESK betalt. Det tar bara 23 sekunder för Wilmer Lindblad att hitta trätt bakom hemmakeepern – Marcus Due-Boje. Hemmalaget skulle inte lära sig. Med 7,03 spelat så utökar ESK sin ledning i spel fem mot tre när Lindblad trycker in sitt andra mål i matchen till 0-3 och i det efterföljande spelet fem mot fyra gör Robin Nilsson 0-4.

HIF byter då målvakt och in kommer Oscar Walldén för att prova lyckan mellan stolparna. Det bir mindre lyckosamt för i spel fyra mot fem så lyckas ESK gör 0-5 genom Alexander Starck. Hemmalaget skull dock svara med att reducera två gånger om inom loppet av 50 sekunder i spel fem mot fyra.

– Det kändes bra och ganska lugnt vid 0-5 där vi är effektiva och gör det bra i spel fem mot fyra.

Med 7,38 spelat av den tredje perioden så skulle HIF skapa lite darr i matchen igen när Gabriel Olsson reducerar till 3-5 bakom Benjamin Johansson i ESK-målet.  ESK drar sedan på sig två raka utvisningar och bjuder därmed verkligen in hemmalaget i matchen igen, Men den chansen tar inte HIF.

Tiden håller på att rinner iväg för HIF som ganska tidigt gör ett försök att närma sig ytterligare genom att ta ut sin målvakt med dryga tre minuter kvar att spela, men det tar bara 5 sekunder så drar man på sig en ny utvisning och in med Walldén igen. ESK håller sedan undan och vinner sin fjärde raka seger och är därmed fortsatt obesegrade.

– Det blir onödigt darr i matchen då de får göra 3-5, men det är starkt av oss att hitta vägen att fortsatt vinna matcher. Vi tar med oss att vi ändå bitvis hittar rätt i spelet fem mot fyra och att vi lyckas hantera matchen som den utvecklade sig med alla utvisningar, avslutar ESK-tränaren.

Hammarby IF – ESK Hockey 3-5 (0-1,2-4,1-0)

Skott: 26-27 (10-7,9-14,7-6)

Period 1: 0-1 (01:15) Gustav Lindberg.
Period 2: 0-2 (21:48) Wilmer Lindblad, 0-3 (27:03) Wilmer Lindblad, 0-4 (27:59) Robin Nilsson, 0-5 (32:51) Alexander Starck, 1-5 (33:01) Joakim Albertsson, 2-5 (33:51) Joonas Ruotsaari.
Period 3: 3-5 (47:38) Gabriel Olsson,

PIM: 28 (10:10:8) – 30 (4:18:8)

Lämna ett svar