ESK Hockey har klart med ny tränare!

Foto: ESK

I helgen har ESK Hockey kommit överens med Västeråsaren Patrik “Fagge” Fagerlund som närmast kommer från motsvarande tjänst hos Ettankollegan Köping.

Sedan januari, när man sade upp kontraktet med Johan Jonsson, har uppgiften som huvudtränare i ESK Hockey varit vakant. I Jonssons ställe klev dåvarande sportchefen Christian Nordenberg in som en tillfällig lösning för resten av säsongen.

Men nu är jakten på ny tränare alltså äntligen över då man kontrakterat Patrik “Fagge” Fagerlund som ny huvudansvarig i A-laget. 38-åringen arbetar till vardags som hockeylärare på elitishockeygymnasiet i Västerås men i rollen som coach kommer han närmast från två säsonger hos Köping i den västra Hockeyettan.

Övriga tränarmeriter noteras från Västerås där han jobbat mestadels i juniorverksamheten, bland annat som huvudansvarig för J20 Superelitlaget men också en kortare sejour som assisterande coach i A-laget. För många av våra spelare är “Fagge” således ingen ny bekantskap då flera av dem funnits i Västerås juniorverksamhet.

Som spelare inledde han hockeykarriären i hemstaden Järna och resan tog honom först via Södertälje under juniortiden och sedan som senior på ettannivå via Tälje, Örebro och Lindlöven men också i Allsvenskan hos Mörrum och Örebro. Totalt blev det 66 matcher i Allsvenskan och 161 matcher i ettan.

Jag har haft en dialog med Patrik under en längre tid så att vi nu kommit överens känns jättebra. Han är precis den ledare vi vill ha. Han står för ett modernt ledarskap med stor kunskap och ett härligt driv i kombination med ett stor engagemang, säger ESK:s sportchef Alexander Edstein.

Kontraktet med Fagerlund är skrivet på 2 år

Lämna ett svar