ESK Hockey spelar borta mot tabelljumbon!

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: ESK Hockey spelar ikväll borta mot ett Hammarby som haft en tung inledning på säsongen.

ESK Hockey har under dagarna scoutat kvällens motståndare som så här långt har noll poäng på kontot.

– Vi kan förvänta oss en matchbild som liknar de senaste matcherna med en del böljande spel mot ett ungt Hammarby, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

ESK som kommer med raka segrar vill ändå höja sig i spelet i kvällens bortamatch.

– Det finns saker som vi absolut kan göra bättre och det handlar om att förlänga de goda sekvenserna i matcherna och bi effektivare i spelet fem mot fyra.

Att spela borta mot ett lag som så här långt är poänglösa är i sig en ganska svår uppgift och det håller Fagerlund med om.

– Det är alltid svårt med sådan här sådana här matcher som man förväntar sig att vi skall vinna. Det finns inga lätta matcher i Hockeyettan så vi behöver komma ut till match fullt fokuserade och jobba hårt över 60 minuter för att ta 3 poäng.

Det är en hel del frågetecken i truppen inför kvällen.

– Ja, Johan Eek vilar med sin axelskada som han ådrog sig senast hemma mot Sollentuna, men vi räknar med att han är åter till Visby hemma på söndag. Jesper Bärgård är på is och tränar och det är osäkert när han är matchduglig igen, men det är inte långt borta. Vi vilade även av ”Riggs” ( Nicklas Rigelius) under matchen mot Sollentuna, men det var mer av en säkerhetsåtgärd, avslutar ESK-tränaren.

Match: Hammarby IF vs ESK Hockey 19:00 i SDC-hallen.

Lämna ett svar