ESK klara för Elit.

Foto: Kent Lundqvist

Nu står det klart att ESK Hockey J20 spelar i Elit nästa säsong.

– Först och främst lite chokande, men otroligt kul givetvis, berättar ESK-tränaren Anton Virtanen.

Efter att säsongen abrupt tog slut mitt i ett kvalspel till J20 Elit så har det nu beslutats att ESK spelar i Elit nästa säsong.

– Det blev ”som sagt” ett väldigt abrupt slut på säsongen där säsongen tog slut med endast tre matcher kvar av kvalserien. Trots det avslutet så står vi här idag och att vi spelar i Elit nästa säsong är otroligt kul och ett tack till förbundet för ett snabbt beslut.

Det blev ett lyckligt slut på en bra säsongen för ESK som inför säsongen satte höga mål. Ett av dem var att ta sig upp i Elit. ESK nådde sitt första mål under säsongen med att ta sig till Allettan. Väl där så höjde man sig i spelet och slutade som tabelltvåa och var klara för kvalserien till Elit. Den blev ”som sagt” inte färdigspelad, men ett glädjande besked kom då till slut från förbundet som gav ESK platsen i Elit.

– Framförallt vill jag rikta en extra stor uppmärksamhet till grabbarna som har kämpat och slitit för detta dag ut och dag in samt ledarna runt omkring, för det är vi som gjort det här med ett enda mål i slutändan och det var att gå upp i elit, avslutar en lättad och lycklig ESK-tränare.

Lämna ett svar