ESK klassen bättre än Fanna i lokalderbyt.

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: I sista omgången av fotbollstvåan var det upplagt för ett på förhand hett lokalderby mellan Enköpings SK och Fanna BK.

Hettan lyste dock med sin frånvaro i höstblåsten då hemmalaget tidigt avgjorde kampen på Enavallen.

– En bra första halvlek där vi gjorde det vi skulle. Sedan blir det avslaget från vår sida, säger ESK:s tränare Mikael Lindqvist.

Efter varsin halvchans från lagen tog ESK ledningen i 14:e minuten. Anderas Larsson fick på en bra träff som letade sig i mål via händerna på gästernas keeper Viktor Silén.

Foto: Kent Lundqvist

ESK tryckte nu på och det fanns flera bud på mål innan utdelningen kom efter en halvtimmes spel. Marcus Ytter måttade ett inlägg från vänster och Haris Bajramovic mötte med pannan fram till 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

Danilo Al Saed serverade sedan Emeh Izuchukwu till 3-0 och Danilo låg också bakom nästa nätrassel som noterades som självmål minuten före halvtid. Derbyt därmed definitivt avgjord inför fortsättningen.

Foto: Kent Lundqvist

-Inte så mycket att säga om. ESK var klassen bättre i första halvlek där vi var alldeles för snälla, vann ju inga närkamper alls. Jag hade högre förväntningar på matchen, säger Fannas coach och lagledare Fredrik Johansson.

Andra halvlek bjöd inte på något värmande spel i kylan. Ett blekt ESK vaskade fram totalt fyra skapliga bud på ytterligare mål men det blev Fannas anfallare Dioh Williams som i 59:e minuten avslutade målproduktionen för säsongen på Enavallen.

Foto: Kent Lundqvist

I och med segern avancerade ESK upp till en slutlig tredjeplats i tabellen. Två poäng efter Skiljebo som får kvala uppåt.

-Resultatmässigt ändå okej att vi blir trea till slut. Förlusterna mot GUSK och framförallt Stocksund känns dock sura, vi hade ju ett jätteläge att nå åtminstone kval, säger Mikael Lindqvist.

Efter träning på tisdag väntar några veckors uppehåll men sedan är det tänkt att ESK ska dra igång på nytt.

-Det blir nog några träningsmatcher i november där vi ska bjuda in till provspel, avslutar Mikael Lindqvist.

För Fanna är det spel i trean som gäller nästa säsong. Laget gör jumbon Fagersta Södra sällskap ur division 2 medan Kungsängen får försöka klara nytt kontrakt via kvalspel.

-Ingen katastrof att vi åker ur. Jag kliver av rollen som coach och lagledare men hoppas Kent Nyman blir kvar som tränare. Rekryteringsarbetet runt laget är igång och jag hoppas vi får behålla de flesta spelarna, avslutar Fredrik Johansson.

 

Enköpings SK-Fanna BK  4-1 (4-0)

Mål, 1-0 (14) Andreas Larsson, 2-0 (30) Haris Bajramovic, 3-0 (37) Emeh Izuchukwu, 4-0(44) självmål, 4-1 (59) Dioh Williams.

Varningar: 0-0

Publik: 50.

Spelarbetyg i matchen:


Jonathan Häll, ESK


Mohammad Ibrahim, ESK


Markus Hammartång, Fanna

Lämna ett svar