ESK kvar i vinnarspåret!

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: ESK Hockey tog sin fjärde raka seger hemma mot Hammarby IF.

Det var egentligen inget snack om saken när ESK tog emot Hammarby hemma i Bahcohallen.

– Jag tycker vi gör en stabil insats idag både defensivt och offensivt, konstaterar ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

ESK kom ut starkt i den första perioden och slog an tonen omgående med ett energirikt spel och det gav ett stort övertag.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga 6 minuter spelat så kom också utdelningen. I spel fem mot fyra tar det sex sekunder innan pucken ligger i mål efter att Wilmer Lindblad fått på en riktig pärla från blå.

Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter sedan att dominera stort i matchen och Hammarby får ägna sig att försvara sig i egen zon mest hela tiden. Med 9,10 spelat så stack dock gästerna upp och är mycket nära att kvittera. Marcus Pedersen får pucken högt i slottet och skickar iväg en projektil som tar klockrent i stolpen och går bakom Pontus Hagman i ESK-målet och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden går till ESK som ligger på för mer, men det skulle dröja till den sista spelminuten av första perioden innan det ringer igen. Då är det en friställd Daniel Andersson som i slottet prickskjuter in 2-0 bakom gästernas Keeper – Marcus Due-Boje.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra perioden blir händelserik. Redan efter 35 sekunder så har Gustav Lindberg ett jätteläge framför mål, men får ej riktig träff på pucken som räddas av Due-Boje.

Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter så är det Hammarby som vaskar fram en dubbelchans, men Hagman räddar två gånger om.

Foto: Kent Lundqvist

Efter att lagn sedan bytt ett par chanser med varandra så tar ESK över igen och kan sätta bra tryck på Hammarby där framför allt andralinan med Jesper Bärgård, Elias Lindskog och Jesper Cederberg får bra snurr på spelet i offensiv zon.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle också ge utdelning till slut. Lindskog gräver fram en puck bakom mål till en friställd Cederberg i slottet och han gör sitt första mål i ESK-tröjan när han vispar in 3-0.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget fortsätter sedan att dominera stort och andralinan är fortsatt på hugget och har tre fyra bra chanser att utöka ledingen, men närmare än en puck i ribban kommer de inte.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så är det Daniel Andersson som målar. Ett riktigt konstycka renderar i 4-0 då Adam Rachidi flippar en puck över klubbor till Andersson som på uppstuds nyper till i svag vinkel och pucken borrar sig i taket bakom Due-Boje.

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje perioden kom att bli lite av en transportsträcka mot slutsignalen. Det var nu påtagligt att ESK med en starkt reducerad trupp slog av på takten för att spara krafter till kommande uppgifter.

Hammarby kom förvisso ut starkt i den sista perioden och reducerade till 1-4 genom lagkaptenen Pontus Okerblad Westin och fick efter det lite momentum i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Det kom dock av sig när en smula överhettad Okerblad Westin tar en onödig utvisning och ESK tar tillbaka initiativet i matchen igen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK vaskar fram ett par heta chanser att utöka sin ledning, men närmare än att pucken dansar på mållinjen kommer inte hemmalaget fler mål i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi är konsekventa i vårt försvarsspel matchen igenom vilket gör att vi får kontrollera spelet med puck i stora delar av matchen. Vi hade väl bud på flera mål men jag är nöjd över vår prestation idag. Skönt med 3 poäng, avslutar Fagerlund.

ESK Hockey – Hammarby IF 4-1 (2-0,2-0,0-1)

Skott: 39-25 (13-5,13-10,13-10)

Period 1: 1-0 (06:05) Wilmer Lindblad, 2-0 (19:13) Daniel Andersson.
Period 2: 3-0 (26:01) Jesper Cederberg, 4-0 (34:43) Daniel Andersson.
Period 3: 4-1 (41:14) Pontus Okerblad Westin.

PIM: 2 (0:0:2) –  (4:0:6)

Spelarbetyg ESK:


Jesper Cederberg


Daniel Andersson


Jesper Bärgård/ Elias Lindskog

Lämna ett svar