ESK missade slutspel.

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey J18 lyckades inte knyta ihop säcken och ta sig till slutspel efter bara vunnit en av de två avslutande matcherna i Allettan.

Inför de två avslutande omgångarna levde hoppet för ESK att nå slutspel, men då skulle det först krävas seger hemma mot nästjumbon Visby/Roma HK under lördagen och sedan vinna borta mot tabellettan Nyköping.

ESK får också en drömstart i 1:a matchen mot Visby då Lukas Nordlander gör 1-0 redan efter 9 sekunder. När sedan Leo Krantz utökar ledningen till 2-0 innan perioden var slut var det bäddat för ett bra utgångsläge inför söndagens bortamatch mot Nyköping.

ESK har också dubbla chanser att stänga matchen i inledningen av mellanakten i spel fem mot fyra, men tar den inte och istället så både reducerar och kvitterar Visby vilket gav 2-2 inför den tredje och sista perioden.

Det blir en spänd och jämna sista period där det fortsatt är likaläge 2 med halva perioden spelad. Då åker ESK på en kostsam utvisning där Visby kan ta ledningen med 3-2. ESK får sedan chansen själva att spela fem mot fyra med 1,31 kvar att spela. Tyvärr bekräftas det nu att just den här spelformen inte är hemmalagets bästa gren och istället för kvittering så lyckas Visby göra 2-4 och drömmen om slutspel försvann.

I den betydelselösa matchen under söndagen mot Nyköping som jagade serieseger tog man dock revansch på sig själva och för 2-3 nederlaget på hemmais. Med ett bra spel så lyckas ESK vinna med 5-2 efter mål av Leo Krantz 2, Tim Almgren, Edvin Fröman, Edvin Wiklund.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar