ESK möblerade om och vann.

Stor lycka i ESK efter seger hemma mot HIF. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK tog säsongens första trepoängare när laget hemmabesegrade Hille IF i andra omgången av Damettan.

– Det här var en mycket värdefull och viktig trepoängare, medger ESK-tränaren Tomas Karlsson.

ESK fick en drömstart då Rebecca Sandbring rivs i straffområdet redan i den 1:A matchminuten och Elvira Gustafsson trycker säkert in 1-0 på den efterföljande straffen bakom gästernas målvakt – Linn Pousette.

Foto: Kent Lundqvist

Efter målet var det dock inte mycket att glädjas åt gällande hemmalagets spel med och utan boll. Man agerad virrigt och organisationen var minst sagt ostabil.

Foto: Kent Lundqvist

Det straffades också i den 14:e minuten då gästernas Wilma Sjöberg tar sig loss men i fritt läge väljer hon ändå att vända bort ur läget, men hittar ändå en fristående Cornelia Lennartsson som trycker in kvitteringen till 1-1 bakom en utlämnad Jonna Böckert i hemmamålet.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna ligger nu på för mer och i den 23:e minuten så har Johanna Lingvall ett skott via Böckert i ribban och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Spelet vänder snabbt och ESK blixtrar till där Elvira slår en magisk boll i djupet mellan mittback och ytterback till en fristående Thelma Bakke Lindblom som är iskall i läget och gör 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

Den glädjen blir dock kortvarig då gästerna svarar med att kvittera omgående. Det är återigen Sjöberg som vinner en kamp i djupet och vänder enkelt bort sin bevakare och gör 2-2 med ett bra avslut.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av halvleken är det nära för båda lagen att ledningen. En bra slagen högerhörna av Clara Lindvall som Pousette tippar i stolpen och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

En snabb omställning och friläge för gästernas Maja Westling, men avslutet går både för högt och för brett.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör ingen bra halvlek alls och skall vara glada för att vi får med oss 2-2. Vi hittar inte rätt i våra positioner och vinner inga kamper där ute. De överraskar oss med att spela med en hög press och vi lyckas inte hantera det under de första 45 minuterna, men nu gör vi lite justeringar och hoppas på att vi får ordning, säger Karlsson.

Foto: Kent Lundqvist

De justeringarna skulle visa sig bli helt matchavgörande. In med Lindvall som mittback och ned med Thelma som vänsterback med Leonie Hohenthal framför sig som vänster mittfält. Det stängde ned gästernas offensiv helt och hållet.

Foto: Kent Lundqvist

– Det kändes nervöst att kliva in där som mittback då jag aldrig spelat där förr, men det är kul och utvecklande, säger Lindvall om uppdraget som mittback.

Det dröjer heller inte länge innan ESK återtar ledningen. På en högerhörna så slår Lindvall bollen så bra att en av gästernas försvarare inte kan hantera läget och slår in den i eget mål till 3-2.

Foto: Kent Lundqvist

ESK har sedan bud på mer. Elvira med ett bra inlägg till Sandbring i den 53:e minuten men en bra nick räddas bra av Pousette. Ganska omgående så har Elvira själv en kanon från distans där Pousette gör en högoktanig räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma ett matchavgörande och då är det nyss inbytte nyförvärvet från Håbo FF – Josefin Sundström som får tag i en boll centralt från Elvira och med ett direkt skott skruvar hon upp den i krysset till 4-2 vilket står sig matchtiden ut.

Foto: Kent Lundqvist

– Riktigt bra och kul att tjejerna verkligen svarar bra på de justeringarna vi gör i halvtid och att Clara som var ny i positionen gjorde det så bra som hon gjorde. Många som kliver fram här i andra där jag tycker att vi tar över helt och vinner rättvist, summerar ESK-tränaren.

– Vi gör ingen bra första halvlek där vi var långa i lagdelarna och kom dåligt in i matchen. I andra tar vi tag i det och förändrar matchbilden med en helt annan inställning till jobbet och matchen. Det gick hyfsat som mittback och jag kan inte vara mer än nöjd, vi vann ju matchen, skrattar en glad Lindvall efter slutsignalen.

Enköpings SK – Hille IF 4-2 (2-2)

Målen,  1-0 (2) Elvira Gustafsson, 1-1 (14) Cornelia Lennartsson , 2-1 (27) Thelma Bakke Lindblom, 2-2 (25) Wilma Sjöberg, 3-2 (49) Självmål, 4-2 (84) Josefin Sundström.

Varningar: 0-1

Spelarbetyg ESK:


Elvira Gustafsson


Clara Lindvall


Thelma Bakke Lindblom/ Rebecca Sandbring

Lämna ett svar