ESK mot en ny säsong i Damettan!

Ledartrojkan tror på en bra säsong. Foto: Kent Lundqvist.

Enköpings SK går på lördag in i en ny spännande säsong i Damettan med ett ”nytt lag”.

Hur har försäsongen varit?

– Redan i Oktober börjar egentligen förberedande arbeten med kommande säsong, vi tappade mycket tid på att vi fick lägga kraft och resurser på admin frågor istället för det sportsliga, detta pga. omorganisation i föreningens styrelse mm. Sent om sider fick vi ”go” av styrelsen och ett hårt arbete med en ny organisation, spelar rekryteringar samt sponsorarbete startades i ett för oss sent läge, berättar ESK-tränaren Tomas Karlsson.

Ni är ett relativt nytt lag till denna säsong.

– Vi har lyckats väl med rekryteringen och med en mix av etablerade ESK spelare, unga talanger samt mycket kompetenta nyförvärv så börjar truppen forma sej till kommande säsong, truppen är bred och träningsgruppen är stor vilket medför en bra konkurrenssituation, det är fortfarande spelare på gång in efter graviditeter mm… Våra sponsorer har ställt upp på ett fantastiskt sätt och är en förutsättning för att vi skall kunna bedriva våran verksamhet

Hur ligger ni i förhållande till planeringen?

– Sportsligt sett har vi blandat och gett i träningsmatcherna där vi har prövat lite olika taktiska uppställningar, i de sista matcherna börjar det se bättre och bättre ut även om vi hade velat ha någon träningsmatch till att fila detaljer.

Vad är rimligt att ställa för förväntningar på säsongen?

– Vi har ”som sagt”  i stort sett byggt ett nytt lag till denna säsong och det kommer ta ett tag att hitta rätt men jag vill påstå att vi har inte tappat i kvalitet och utvecklingskurvan kommer att stegra med säsongen. Rimbo, Hille, Sollentuna, Gustafs är de lag vi skall tampas med om 3 poängarna denna säsong.

Vilka blir topplag i serien?

– Div.1 norra är i år ett riktigt geting bo där bla. två före detta Elitettan lag hamnade samt ett flertal hårdsatsade föreningar med spelarbudgetar som vi är chanslösa att matcha. Kommer bli stenhårt i toppen där Sandviken, Bollstanäs ,Ljusdal, BK30, Gefle, Bele Barkarby, Gusk bör husera. Jag tippar Sandviken som favorit. Vi går in med en skön känsla mot dessa lag där vi har allt att vinna och blir inte förvånad om vi plockar en hel del poäng mot dem, avslutar Karlsson.

Truppen 2019:

Nya: Jonna Böckert, Josefin Hoffsten, Stephanie Paramio, Thelma Backe Lindblom, Elvira Gustavsson, Michaela Lennvall Soumela, Frida Rastas, Rebecca Sandbring, Josefin Sundström.

Återkommande: Maria Ekblad, Josefin Holm, Sara Odeheim.
Ej disponibla: Maria Hagman, Maria Fjellman.

Lämnat: Hannah Lichtenstein, Cheyenne Spade, Sargonia Solaka, Kaisa Nilsson, Ina Burström, Julia Lindström

ESK spelar premiär på lördag 13:00 borta mot Bele Barkarby FF.

One Response to ESK mot en ny säsong i Damettan!

Lämna ett svar