ESK mot topplaget på Enavallen.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK ställs mot tuffast tänkbara motstånd då serieledarna Täby FK gästar Enavallen. Ska ESK bryta förlusttrenden på fem raka nederlag ?

-Jättesvår uppgift och det är vi också inställda på. Men vi vet i det stora hela hur vi ska göra, säger ESK:s lagkapten Mohammad Ibrahim.

Täby har gått mycket starkt i serien och toppar tabellen sex poäng före Karlbergs BK.

-Täby är jobbiga att möta och de spelar med stor energi, vilket ju har lönat sig, säger Ibrahim.

När lagen möttes i våras ledde ESK med 3-1 i slutskedet. Täby ångade dock på och vann till slut med 5-3 där man avgjorde på övertid.

-Trots förlusten mot Skiljebo i måndags tycker jag vi gjorde en uppryckning jämfört med hemma mot Valbo före uppehållet (0-1) där inget fungerade. Vi tar med oss senaste insatsen men kommer troligen inte stå för något skönspel mot Täby, här gäller det att kriga i första hand.

Ytterbacken Martin Lönneberg och Jonathan Böckert är avstängda och frågan är vem som ska spela på topp tillsammans med Jonatan Ålin då Felix Ljungberg fortfarande står på skadelistan?

-Det blir Pontus Lundén. Ny förvärvet Dennis Botchey tar en plats i backlinjen, avslöjar ESK-kaptenen.

Fakta om motståndet: Leder serien klart efter en övertygande vårsäsong. Laget har vunnit tretton av femton spelade matcher. Se upp med Daniel Sterner och Hugo Näslund som båda svarat för nio mål så här långt.

Matchstart: 14.00 på Enavallen.

Lämna ett svar