ESK möter Skiljebo på bortaplan

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK är åter i farten beträffande seriespel efter uppehållet. ESK ställs mot nästjumbon Skiljebo på bortaplan i Västerås i en för bottenregionen mycket viktig match.

-Gäller att våga anfalla samt undvika bli bräckliga på planen, säger ESK:s tränare Martin Andersson.

I seriepremiären möttes lagen och då vann ESK med 2-0 . Skiljebo, som allmänt tippades i toppskiktet inför säsongen, har haft en tung vårsäsong och bara spelat in tio poäng.

-Är det något lag vi tror oss veta hur de agerar på planen så är det väl Skiljebo. Men det betyder ingenting om vi inte gör det vi ska. Vi måste bli bättre på att straffa motståndarna vid deras misstag och inte säkerhetsspela vid bollvinst, säger Martin Andersson.

Pontus Lundén och Willy Wickman är avstängda men mycket tyder på att anfallaren Jonatan Ålin spelar från start. Nyförvärvet Dennis Botchey, som under våren spelade för just Skiljebo, kommer inte till spel på grund av fingerskada.

-Långfingret är brutet och han har gips upp till armbågen. Funkar tyvärr inte att spela i dagsläget, berättar Martin Andersson.

Fakta om motståndet:  Har inlett säsongen överraskande svagt och ligger näst sist med tio poäng. ESK har femton. Västeråslaget har vunnit endast två matcher, varav den ena borta mot tabellfemman Hudiksvall i början på juni. Bara gjort femton mål på fjorton matcher.

Matchstart: 19.00 på Hamre 1, Västerås

Lämna ett svar