ESK numret mindre än Bele Barkarby.

Foto: Kent Lundqvist

Det ville sig inte alls för Enköpings SK hemma mot Bele Barkarby FF i damettan. Hemmalaget var bleka och noterades för sjätte förlusten i serien.

-Vi förlorar mot ett klart bättre lag och i dag var det klasskillnad ute på planen, säger ESK:s tränare Tomas Karlsson.

ESK fick det inte att fungera spelmässigt redan från start och agerade passivt. Mycket bolltapp och svagt passningsspel präglade egentligen hela matchen för lagets del.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi spelar oss fast och skickar iväg långbollar utan adress. Ingen bra match alls för vår del, säger Karlsson.

Bele Barkarby var desto säkrare med bollen och utmanade ESK:s backlinje gång på gång. Målvakten Jonna Böckert fick slita hårt och var tillsammans med mittbacken Frida Östberg de som höll kvar ESK i matchen under första halvlek.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalagets enda målchans där kom från Michaela Lennvall Suomela som frestade gästernas keeper med en vass frispark i tolfte minuten. I 26.e minuten kom 0-1.

Bele Barkarby kom fram på högersidan och efter ett inspel mot första stolpen stötte Victoria Lindström in ledningsmålet förbi en maktlös Böckert. Strax för halvtid flyttades Frida Östberg upp på centrala mittfältet för att jämna ut styrkeförhållandena där.

Foto: Kent Lundqvist

-Tyckte vi måste göra något åt deras bollinnehav och det såg väl lite bättre ut sedan, säger Karlsson.

Victoria Lindström var nära att sätt tvåan i 43:e minuten men Jonna Böckert svarade för en strong räddning. Sex minuter in på andra halvlek avgjordes matchen mer eller mindre och det vår åter Victoria Lindström som nätade. Anfallaren sprang ifrån ESK-försvaret och satte säkert 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

ESK hade inte mycket i chansväg och ett halvskapligt läge för Rebecca Sandbring samt en farlig nick på hörna från Frida Andersson var allt man mäktade med framåt denna afton.

Foto: Kent Lundqvist

-Nej, vi måste göra det bättre och vara mer på tårna. Men vi har alltid haft svårt för Bele Barkarby och förlorat nästan jämnt. De spelade smart och läste enkelt vårt spel, analyserar Karlsson.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna hade två rejäla bud på 0-3 under andra halvlek och var ohotade fram till slutsignalen på Enavallen. I ESK var avsaknaden av skadade Elvira Gustafsson stor.

Foto: Kent Lundqvist

-Dessutom kom vi till spel utan ytterligare några startspelare, vilket inte gjorde det hela lättare, avslutar Tomas Karlsson.

Enköpings SK-Bele Barkarby FF 0-2 (0-1)

Mål, 0-1 (26) Victoria Lindström, 0-2 (51) Victoria Lindström.

Varningar: 1-1

Lämna ett svar