ESK on tour.

Foto: Kent Lundqvist

Allettan: ESK spelar i helgen sin första norrlandstour med start idag med match mot Hudiksvalls HC.

Efter en bra träningsvecka så rullar ESK idag iväg på sin första Norrlandstour i Allettan med match idag lördag mot HHC och imorgon söndag mot Östersunds IK.

– Vi haft fyra träningar i veckan. Jag tycker att det varit bra fokus och bra fart. Till helgen kommer vi få möta två tuffa motstånd på bortaplan, berättar ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Först ut är ”som sagt” Hudiksvall.

– Det är ett skickligt lag som dessutom spetsat truppen med några nyförvärv sedan vårt senaste möte. Framför allt så är de offensivt starka så det gäller för oss att ha tålamod i vårt defensiva spel samt hålla oss borta från utvisningar.

Vad vill du se i spelet?

– Jag vill se att vi blir lite rakare i vårt eget anfallsspel än senast, då tror jag att vi har goda chanser att ta hem 3p.

Imorgon söndag väntar det tippade topplaget Östersund för motståndet på söndag.

– Ett lag precis som vi, slutade på en andraplats i höstserien. Det är ett spelskickligt lag med hög kvalitet i sitt passningsspel. Det är också ett lag som spelar med hög fart och sätter hård press i sin forecheck. För vår del kommer det bli viktigt att ta snabba beslut i egen zon och ta pucken förbi deras press. Det kommer bli en tajt match tror jag där det laget som har bäst tålamod och sen tar vara på sina chanser kommer ta hem segern.

ESK tror på en bra möjlighet till full pott.

– Om vi följer vår gameplan i helgen har vi goda möjligheter att åka hem med både en bra prestation samt två bra resultat och 6p, avslutar Fagerlund.

 

Lämna ett svar