ESK övertygade!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Bandy visade med eftertryck gryende form hemma mot tabelltrean Hagalunds IS.

Det som på förhand skulle bli en tuff uppgift för ESK hemma mot Tabelltrean HIS kom att bli en munsbit för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Det var också gästerna som startade bäst och låg högt upp i banan, men fick egentligen inget uträttat mot ett samlat ESK. I den 5:e minuten så kommer istället en blixtrande kontring av ESK som avslutas av Robert Skogevall till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så kom också 2-0. Det var Simon Berglund som visade hög klass när han trollade sig igenom HIS försvaret som tvingas riva honom och ESK tilldöms en straff som Jonas Pürkner förvaltar.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna skulle komma igen! På en fast situation så petar HIS in reduceringen till 1-2. Efter det så jämnar matchbilden ut sig en smula och det böljar i spelet.

Foto: Kent Lundqvist

Med halvtimmen spelad så skulle ESK dock utöka sin ledning. En turlig passning hittar fram till Daniel Maurd och han friställer Skogevall som petar in 3-1 bakom gästernas bäste spelare – Mattias Engman i HIS målet. Ganska omgående så får ESK en högerhörna hemmalaget förvaltar. Det är Rickard Roberg som slår den och Skogevall gör sitt tredje mål och lagets 4:e.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna sprattlar omgående till och får bollen offensivt och man kan genom ett distansskott med en hel hög med spelare framför hemmakeepern – Marcus Björklund som får se bollen gå i mål till 2-4.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle avsluta första halvleken bra och ser till att stänga matchen. Skogevall petar in en retur till 5-2 och matchens bäste spelare – Andreas Broberg med meriter från internationell och nationell elitbandy gör 6-2 innan Pürkner gör 7-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Efter en trevande start av oss där vi inte riktigt hittade rätt i våra positioner så växte vi in i matchen och är rättvist i ledning, säger ESKs Marcus Björklund.

I den andra halvleken så var det i stort sett spel mot ett mål och ESK spelade stundtals bländande bandy och vi fick se ett tidigt mål där Pürkner i läge framför mål petar in 8-2.

Foto: Kent Lundqvist

Det rullar sedan på bra för ESK som gör 9-2 på en fräck straff där Pürkner petar bollen till Broberg. Efter det ramlar målen in i strid ström och vore det inte för en vilt jobbande Engman så hade den här matchen slutat med större siffror än de 15-2 ESK får tillskriva sig som slutresultat.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi trodde nog på en tightare match ikväll, men samtidigt så har vi aldrig under min tid mönstrat så här bra lag. Vinsten är rättvis och vi visar att vi med det här nya laget börjar växa in i spelet och serien men tror att vi kommer att vara som bäst efter jul & nyår, berättar Marcus Björklund.

Enköpings SK – Hagalund IS 15-2 (7-2)

Målskyttar ESK: Robert Skogevall 4, Jonas Pürkner 4, Andreas Broberg 3, Anders Ulmstedt, Simon Berglund, Tommy Sandell, Ulf Dolfei.

Spelarbetyg ESK:


Andreas Broberg


Jonas Pürkner


Robert Skogevall

Matcher och serien >>>

Lämna ett svar