ESK respekterar beslutet.

Foto: Kent Lundqvist

ESK som är lindan av sin försäsong möter förbundets beslutet om att flytta premiären och göra om spelschemat i Herrtvåan.

– Vi är ju förstående i detta, att ett beslut behöver tas i denna fråga. Vi anser väl att beslutet känns tufft och övriga föreningar som vi pratat med känner likadant. Vi kommer ju att fortsätta att spela matcher som övriga klubbar gör och vi ser väl inte skillnaden på dessa matcher och de som skulle spelats i serien, menar ESK- ordföranden Pelle Johansson.

Hur hade ni helst velat att det skulle se ut med seriespelet i dagsläget?

– I Div.2 norra så är ju inte publikantalet så högt och vi tycker väl att förbundet kunnat gett oss klubbar restriktioner på hur vi var tvungna att genomföra matcherna. Tex med matchvärdar och funktionärer som sprider ut publiken över arenorna. Att man tar ett eget vuxet ansvar och är mer uppmärksam hur man mår och anpassar sig till situationen som råder. Man ska detta på allvar och det står vi bakom till 100 %.

Det är inte bara det sportsliga som ligger på bordet och ESK hoppas på stöd av både näringsliv och kommunen.

– Detta kommer drabba oss kraftigt ekonomiskt då sponsorer och företag väljer att tveka i deras sponsring. I denna tid så behöver vi er företag och sponsorer mer än någonsin. Vad vore vardagen utan idrott?!

Det kommer drabba oss av minskade publikintäkter som även om det är en relativ låg publiksiffra är en viktig del i vår budget. Detta drabbar ju många klubbar och många idrotter i Enköping och vi kommer att behöva få stöd från kommunen i Enköping hur vi skall kunna genomföra denna säsong utan att förstöra för mycket.

Hur kommer ni att jobba med den ovissa spelplanen som faktiskt ligger just nu för att förbereda er inför kommande säsong, oavsett hur den kommer att se ut?

– Angående det sportsliga så kommer vi ha en träningsmatch i helgen mot Sandvikens AIK (Div.3) sen nästa helg då serien skulle starta så kommer vi ingå i en försäsongsserie med 8 lag inkl. oss där vi kommer att ha en tabell och göra den så betydelsefull som vi bara kan. 7 matcher mot bra motstånd allihopa och den serien kommer fortsätta i 7 veckor framåt, avslutar Johansson.

 

Lämna ett svar