ESK siktar på övre halvan!

ESK anno 2020: Foto: Kent Lundqvist

Damerna i ESK spelar ikväll premiär i Damtvåan och man siktar på den övre halvan av serien.

Efter en lång försäsong drar Damtvåan igång ikväll för ESK som spelar premiären borta mot Upsala IF.

– Ja, det är skönt att det äntligen drar igång igen. Det blev ju ryckigt med försäsongen och vi tog ett välbehövligt uppehåll runt påsk. Lite tur var det ändå för vi hade en hel del spelare sjuka just då, berättar ESK-tränaren Mattias Hemlin.

Efter tv veckors uppehåll så drog ESK igång igen och med bra närvaro så är man nu förberedda för att dra igång tävlingssäsongen.

Foto: Kent Lundqvist

– Absolut! Vi är så redo vi bara kan och tjejerna har varit bra i träning och vi har ju trots allt fått en träningsmatch i benen där vi fick en hel del svar.

Vad tror ni om säsongen?

– Vi tror att vi skall kunna vara med på den övre halvan av serien, men det kommer krävas att vi är med från start och har lite medstuds på vägen nu när det är en enkelserie med endast 9:e matcher.

Hur ser det ut i truppen just nu och vad kommer var nyckeln till framgång?

– Det ser bra ut i truppen. Har en del långtidsskador, men i övrigt är alla tillgängliga för match. Nyckeln ligger i våra tre målvakter, centrallinjen och att våra ungdomar tar ett steg till sin utveckling och tar ett större ansvar för spelet. Det är en hel del nytt som skall spelas in, men vi har en bredare trupp än förra säsongen.

Vilka tror du kommer vara topplag i serien?

– Gideonsberg har själva sagt att de siktar på att gå upp och Vaksala SK får nog räknas med där. Annars så tror jag på en jämn serie.

Premiären ikväll borta mot Upsala IF och vad vet ni om dem?

– Inget speciellt. Vi tror dock att det blir en tuff uppgift och för oss gäller det att våga spela vårt spel och se till att rulla boll ordentligt.

Vad kommer avgöra premiären?

Rutin kan komma att fälla ett stort avgörande. Foto: Kent Lundqvist

– Jag tror kollektivet kommer att avgöra och att vi behöver att spelarna vågar kliva fram. De mer rutinerade spelarna kommer vara viktiga då jag tror det kan smyga sig in en del nerver i den här matchen, avslutar ESK-tränaren.

ESK Dam 2020
Säsongen 2019: Nästjumbo och fick lämna div.1
Tränare: Mattias Hemlin, Håkan Ek och Reinaldo Delgado.

Foto: Kent Lundqvist

Mål: Övre halvan
Tunga spelarförluster: Elvira Gustafsson, Jonna Böckert, Clara Lindvall, och Stephanie Paramio.
Viktiga nyförvärv/comeback:  Mikaela Pettersson, Anna Alm, Maria Fjellman och Anna Jansson.

Match: Upsala IF vs Enköpings SK
19.00 på Ekebyvallen.

Lämna ett svar