ESK starkast i derbyt mot FBK!

Foto: Kent Lundqvist

Tidigt toppderby mellan ESK och Fanna BK i Upplands Cupen slutade med hemmaseger.

Det var inte representationslagen som drabbade samman utan respektive U-lag, men det skulle komma att bli en drabbning ändå.

FBK som då hade en bonusstraff valde artigt bort den och gav matchen ett scratchläge.

– Vi pratar mycket innan matchen om att det kommer krävas ett stenhårt jobb och killarna svarade väldigt bra på det. Vi gör en helgjuten insats och spelar respektlöst mot ett mer rutinerat motstånd, berättar ESK-tränaren Adrian Berglund.

ESK gör tidigt 1-0 genom Mahammed Cabdirahman Cali och spelar sedan vårdat hela halvleken där laget lyckas störa Fanna med lite bollvinster centralt och snabba omställningar.

I andra halvlek får Fanna ett större tryck på ESK och det ger utdelning med 17 minuter kvar att spela av matchen då Daniel Kjöraas överlistar Teo Rydstedt i ESK målet. ESK lyckas dock skaka av sig den kvitteringen och avgör matchen fem minuter senare med två snabba mål av Leonard Levenhagen och 3-1 Yorgi Sayegh.

– Killarna ska ha beröm för hur dem genomför matchen framförallt inställningsmässigt och att dem försöker lösa uppkomna situationer med varandra istället för att sätta den längre bollen. Det finns fortfarande mycket att jobba med, men sett till vart vi är just nu och hur det sett ut i tidigare matcher så var det en mycket bra insats, summerar Berglund.

 

Enköpings SK – Fanna BK 3-1 (1-0)

Målen: 1-0 (10) Mahammed Cabdirahman Cali, 1-1 (73) Daniel Kjöraas, 2-1 (79) Leonard Levenhagen, 3-1 (81) Yorgi Sayegh.

Varningar: 1-2
Publik: 57

 

Lämna ett svar