ESK starkast i derbyt!

Alice Hemlin dominerade mittfältet stort. Foto: Kent Lundqvist

ESK F14 var starkast i derbyt hemma på Korsängen mot Fanna BK.

I solen på Korsängens konstgräs fick vi se ett välspelat derby över 3×25 minuter mellan hemmalaget ESK och gästande FBK. Det öppnar en smula trevande under första fem minuterna, men sedan skulle det lossna rejält.

Foto: Kent Lundqvist

ESK tar ledningen med 1-0 i den femte matchminuten där en boll i djupet hittar fram till den vindsnabbe och duktige forwarden – Olivia Gåsvik som är klinisk i sitt avslut.

Foto: Kent Lundqvist

FBK skulle dock komma tillbaka omgående och på en knallhårt slagen frispark från distans av Moa Hammar bara två minuter senare så är det kvitterat till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

ESK tar sedan över kommandot i matchen med Alice Hemlin i spetsen som spelmotor och kan med ett resolut och bra spel ta sig fram till bra chanser.

Foto: Kent Lundqvist

I den 10:e minuten så resulterar det då Gåsvik återigen tar ett initiativ, tar sig i bra läge och trycker in 2-1 mitt i boxen.

Foto: Kent Lundqvist

Lagen jobbar sedan hårt över hela banan där ESK ligger på och FBK får praktisera försvarsspel på hög nivå.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock falla ett mål till innan det var dags för periodvila. På en trippelhörna från vänster så trycker ESK in 3-1.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av mellanakten blir lika intensiv som i den första perioden. Reda i den andra minuten så svarar Gåsvik för en bollstöld högt upp i banan och trycker påpassligt in 4-1.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen blir efter det mer öppen och det svänger en hel del. Ur det så kommer gästernas bästa chans i andra perioden. Efter bra spel så är bollen också i mål, men det är avblåst för offside.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så vänder spelet och ESK tilldöms en ny hörna. Då hemmalaget redan visat att man är stekheta på fasta situationer så var det oro i FBK defensiven. Den oron visade sig befogad för ESK trycker in 5-1 på den vänsterhörnan.

Foto: Kent Lundqvist

FBK nedslås inte av det utan fortsätter att jobba på och i slutskedet av perioden så är det också mycket nära att gästerna reducerar två gånger om, men bollen går precis utanför hemma-keeperns högra stolpe båda gångerna.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden, som blir den jämnaste, är det hemmalaget som en smula turligt kan göra 6-1 och det är såklart på en hörna som i mitten av högen av spelare studsar på någon in i mål.

Foto: Kent Lundqvist

FBK höjer sig avsevärt i sitt offensiva spel och kan hota ESK på ett helt annat sätt än tidigare i matchen. Det är också mycket nära att det resulterar på en ny bra slagen frispark av Hammar, men bollen går över ribban.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle falla ett mål till i matchen och såklart var det på en hörna. ESK tilldöms en ny vänsterhörna som landar mitt i boxen och där dyker backresen – Signe Stenbäck upp och knoppar snyggt och prydligt in 7-1 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen av matchen går klart till ett vilt och bra kämpande FBK som trots det stora underläget jobbar vidare med sitt spel och det är nära att det resulterar. Efter bra spel så hamnar bollen hos en fristående Elise Wicksell i boxen, men avslutet går i stolpen och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK – Fanna BK 7-1 (3-1,2-0,2-0)

Matchens lirare,
ESK: Alice Hemlin
FBK: Moa Hammar

Lämna ett svar