ESK stod upp i kampen!

Foto: Kent Lundqvist

ESK F16/17 svarade för en mäktig insats och prestation när man pressade ett bra Bälinge IF hemma på Korsängen.

Det var ett respektlöst ESK som omgående tog kommandot hemma mot ett bra BIF på Korsängen. Redan i den 2:a minuten har hemmlaget en bra chans, men avslutet går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

BIF kommer sedan i en bra kontring som slutar med ett friläge, men hemma-keepern Chanell Andersson gör en strålande räddning till resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så är det mycket ESK som kommer i våg efter våg av bra anfall. Rebecka Hemlin tar sig igenom har ett friläge som gästernas målvakt tokräddar till en farlig hörna där Elsa Källman har ett avslut i stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så var det dags igen. Hemlin trollar sig igenom och har ett jätteläge centralt i offensiv box, men gästernas målvakt är omutlig och räddar igen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter att trycka på för ett ledningsmål och skapar chanser. Klara Friberg har den bästa när hon tar sig i bra läge, men avslutet går precis utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Istället är det BIF som kontrar och bollen i djupet vilket ger ett friläge och 0-1 bakom en chanslös Andersson i ESK målet.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle dock svara. Bara två minuter senare så får vi se ett nytt bra anfall där Källman hittar Förlin som förlänger till Hanna Adan Abdirahman och hon provar en beprövad tåfjutt som resulterar i kvittering till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så tar BIF över mer och vinner mer kamper centralt och kan sätta tryck på ESK som i den 38:e minuten spelar fast sig själva defensivt. Det straffar BIF effektivt och återtar ledningen. 1-2 står sig sedan in i halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra halvleken blir tillknäppt och händelsefattig, men med en riktigt skön kamp över hela plan där ingen ger sig. Det är dock BIF som är starkast i det spelet och har bollinnehavet utan att skapa heta chanser.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa 20 minuter kvar att spela så får ESK tag i spelet igen och börjar rulla boll vilket ger BIF stora bekymmer defensivt. Med 73 minuter spelat är det nära kvittering. Friberg är loss, men träffar insidan av stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

Bollen blir kvar offensivt för hemmalaget och Friberg får en ny chans som målvakten räddar och så även Källmans retur.

Foto: Kent Lundqvist

Fem minuter senare så är Friberg loss igen och målvakten räddar, men returen hittar ut till en fristående Alice Kraft som kan rulla in kvitteringen till 2-2 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

ESK är sedan laget som ligger på för ett avgörande i matchen, men närmare än en ny stolpträff kommer inte hemmalaget som med lite bättre effektivitet borde vunnit den här kampen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi står upp bra och gör en bra match sett över 90 minuter. Insatsen är på plats och även om vi tappar spelet en del i mitten av matchen som går till gästerna så skapar vi tillräckligt för att kunna göra fler mål. Det är härligt att våra unga tjejer står upp den här mer fysiska matchen än vad vi kanske är vana vid, en bra lärpeng, konstaterar ESK-tränaren Andreas Eriksson.

Enköpings SK – Bälinge IF 2-2 (1-2)

Målskyttar ESK: Hanna Adan Abdirahman, Alice Kraft.

Matchens lirare ESK: Rebecka Hemlin

Lämna ett svar