ESK straffade borta mot Mariestad.

Foto: Kent Lundqvist

Hockey: ESK laddade upp inför stundande spel i Allettan med bortamatch mot Mariestad och det blev en rysare.

– Vanligtvis brukar man inte spela träningsmatcher mitt under säsongen, men då vi inte spelat match på 3 veckor så handlade gårdagen mycket om att komma igång igen och få en match i benen innan AllEttan drar igång, berättar ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

ESK fick en smakstart på träningsmatchen inför stundande spel i Allettan borta mot BoIS. Adam Rachidi tog avslut från blå med 1,14 spelat och framför mål så styr Gustav Lindberg in 0-1 via stolpen med dryga minuten spelad. Det var också det enda målet som gjordes i den första perioden där ESK var piggast i spelet, men hemmalaget var två stolpskott ifrån att kvittera.

Bois fick ett litet grepp i mellanakten med god hjälp av två powerplay. Hemmalagets Liam Nilsson har en ny puck i stolpen i det första, men i det andra så faller matchens nästa mål. Hemmalaget går bort sig på offensiv blå när ESK vinner puck och Adam Lidström, framspelad av Alexander Starck, får ett friläge som han förvaltar till 0-2.

ESK får ett bra energipåslag av målet och är mycket nära att utöka sin ledning genom bla. Lindberg som har ett skott i ribban. I det här skedet av perioden är det hemmakeepern – Tobias Sandberg som räddar BoIS, men i stället för 0-3 så är det hemmalaget som kan göra match av det igen. Tobias Björklund hittar sin 19 åriga backkollega – Anton Pettersson som framför ESK-Keepern Benjamin Johansson och han rakar in sitt första A-lagsmål till 1-2.

I den tredje perioden blev det öppet spel och det skapades chanser åt båda hållen. Hemmalaget jagade en kvittering och ESK gick på farliga kontringar där Sandberg svarade för ett par avgörande räddningar. Johansson i ESK kassen ställdes också på prov och svarade för en räcka högoktaniga räddningar, men när Jesper Lindén hittar en friställd Adam Willig med öppet mål var han chanslös.

ESK var sedan laget som låg närmast segern i slutet av perioden, men matchen gick till övertid och även här så var det ESK som låg närmast ett avgörande. Sandberg såg dock till att ta matchen till straffar där hemmalaget var starkast och vinner en tight match med 3-2.

– Det var en jämn match sett över 60 minuter där Mariestad avgör på straffar. Jag tycker att vi gör en helt okej prestation mot ett topplag från den västra divisionen så vi känner oss redo och ser fram emot att komma igång med Allettan, avslutar Fagerlund.

Mariestad BoIS – ESK Hockey 3-2 (0-1,1-1,1-0,0-0,1-0)

Period 1: 0-1 Gustav Lindberg.
Period 2: 0-2 Adam Lidström, 1-2 Anton Persson.
Period 3: 2-2 Adam Willig.
Period 4: X
GWS:  Liam Nilsson

Lämna ett svar