ESK straffade i Valbocupen!

ESK Dam. Foto:Privat

Damerna i ESK har i helgen tillsammans med 23 andra lag spelat Valbocupen och man åkte snöpligt ut i slutspelet efter straffar.

ESK åkte ner men en trupp på 19 spelare. Valbocupen är en 7-manna cup som spelas inomhus på konstgräs och 24 damlag från mellan-Sverige deltog.

– Vi inledde med gruppspel på lördagen. Första matchen mot hemmalaget Valbo började vi lite skakigt och osäkert. Vi ligger under flera gånger i den matchen men krigar oss tillbaka och vinner den till slut med 4-3. Vi gör sedan två gedigna och bra insatser mot Mälarhöjden och Film som resulterar i klara segrar. Detta innebär gruppseger och att vi är klara för A-slutspel, berättar ESK-tränaren Ludvig Roswall.

I kvartsfinal på lördagen möter ESK Skutskärs IF en på förhand överkomlig motståndare.

– Kände vi att vi skulle ha en bra chans klara av den matchen. Skutskär kommer dock ut och spelar väldigt aggressivt med en hög press vilket leder till att vi har problem hitta vårt spel under matchen och ser stressade ut. Skutskär tar ledningen med 1-0 men vi kämpar oss tillbaka och kvitterar till 1-1. När slutsignalen går är det oavgjort och då vidtar straffläggning som vi tyvärr förlorar.

Hur vill du summera cupen med ”nya” ESK?

– Vi får ändå ge oss själv betyget mer än godkänt om man ser till prestationen under cupen som helhet, det är en till stor del nytt lag med väldigt lite speltid tillsammans. Spelarna skall vara stolta över sin insats.

Hur såg det ut på individnivå i cupen?

– Några spelare som stack ut lite extra i sin prestation bör nämnas. Elvira Gustafsson som långa stunder dominerade innermittfältet och var väldigt giftig framåt. Med sex mål kom hon på delad första plats i skytteligan i cupen trots att vi åkte ut redan i kvartsfinal. Jonna Böckert i mål höll hög klass hela cupen och stod för några otroliga räddningar i viktiga lägen.

Vad händer nu?

– Cupen var ett lovande avstamp inför säsongen. Nu vidtar en period med träningsmatcher där vi förbereder oss inför seriepremiären som sker 13 april, avslutar Roswall.

Lämna ett svar