ESK studsade tillbaka med besked!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK U19 svarade snabbt på det svidade nederlaget i förra omgången av kvalspelet och körde över FC Arlanda på hemmaplan med hela 7-2 (2-1).

– Det finns väl inte så mycket att klaga på idag kan jag tycka. Grabbarna kommer verkligen upp i nivå och då är vi flera nummer större än motståndarna, konstaterar tränare Mohammed Ibrahim.

ESK börjar matchen med ett jäkla tempo, och då snackar vi allt från att sätta fart på bollen till omställningarna både bakåt men främst framåt. Det är dock ”bara” 2-1 ledning i halvtid.

– Vi hotade väldigt mycket när vi vann boll och kunde straffa dem rejält. Arlanda var inte helt ofarliga, ett ganska duktigt fotbollslag. Några individuellt duktiga spelare som nästan ställde till det för oss i första halvlek.

I andra halvlek så mattas dock gästande FCA lite samtidigt som ESK drar upp tempot ytterligare och då rinner det iväg till vinst med hela 7-2.

– Matchen igår var väl nästan det enda positiva denna säsong, det vet jag att grabbarna själva känner också. Vi har haft en riktigt nedåtgående spiral detta år, vad det beror på har vi klurat på i flera månader, men inte riktigt kommit fram till varför grabbarna tappat motivation som de bla. säger, berättar Mohammed som summerar:

– Jag hoppas grabbarna verkligen förstår vad de kan prestera om dem ger sig den att dem skall komma ner och göra sitt bästa varje träning och börja vilja något. Högstanivån på grabbarna är läskig stundtals, men tyvärr är det alldeles för få gånger… Vill dem så kan dem, och som ledare är det vår uppgift att försöka få dem att vilja, men någonstans kommer det till en gräns där man inte kan påverka, då är det dem själva som väljer vilken väg de vill gå.

Annons

Enköpings SK – FC Arlanda 7-2 (2-1)

Målskytt ESK: Johan Eriksson 4, Willy Wickman, Simon Tapper, Abdi Mustaf Aydid.

Se resultat & hela kvalserien här >>>

Lämna ett svar