ESK tog femte raka fullpoängaren i hockeyettan.

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: Efter fem spelade matcher har Enköpings SK full pott poängmässigt.

Efter fem spelade matcher har Enköpings SK full pott poängmässigt. Hemma mot Visby /Roma satt det dock hårt åt men efter storspel av framförallt målvakten Benjamin Johansson kunde ESK avgå med en uddamålsvinst till slut.

Foto: Kent Lundqvist

-Jäkligt skönt. Det här var en riktig värdemätare och vi skötte uppgiften på ett mycket bra sätt, säger ESK:s tränare Patrik Fagerlund.

Elias Lindskog gav hemmalaget ledningen efter 4:18 och knappt sju minuter senare satte Daniel Andersson 2-0 i powerplay.

Foto: Kent Lundqvist

Mittronden blev mållös men det saknades inte bud på ytterligare hemmamål. Det var nära 3-0 när ESK spelade i numerärt överläge mitt i perioden och Daniel Andersson hade i slutet ett bra läge på nätkänning men sköt utanför.

Foto: Kent Lundqvist

-Tycker vi kontrollerar matchen i de två första perioderna men sedan fick vi problem, säger Fagerlund.

ESK hade en puck i nät direkt i sista perioden men då var spelet redan avblåst. Sedan drog man på sig en utvisning efter  1:03 och det tog bara 27 sekunder för gästerna att sätta reduceringen. Visby /Roma kom nu gram i flera framstötar men avsluten motades skickligt av hemmakeepern Benjamin Johansson.

Foto: Kent Lundqvist

-Han var bra igen och skapar lugn i laget. Kändes tryggt där matchen igenom. Vi var under press första tio minuterna men sedan tycker jag det var hyfsat lugnt, säger Fagerlund.

Gotlänningarnas offensiv mattades under slutet av matchen och trots att man tog ut målvakten för spel sex mot fem i sista minuterna fick man inte till det heta budet på kvittering. ESK kunde hålla undan och ligger i och med segern på andra plats i tabellen efter Huddinge som också har fem raka trepoängare.

Foto: Kent Lundqvist

-Det här var tuffaste motståndet hittills  och jag är mycket nöjd över vårt spel i egen zon. Vi hittade lösningar och spelade smart utan puck, tycker ESK-tränaren.

På onsdag ställs  ESK mot Nyköping på bortais och sedan väntar hemmamatch mot  Hudiksvall på söndag.

-Intressant vecka med nya tuffa matcher. Det här känns mycket bra då vi har fyra linor som funkar, vilket visar på bredd i truppen, avslutar Patrik Fagerlund.


Enköpings SK HK – Visby/ Roma HK 2-1 (2-0, 0-0, 0-1)

Mål, 1-0 (4:18) Elias Lindskog, 2-0 (11:08) Daniel Andersson, 2-1 (41:30) Carl Ericson.

Skott: 23-29 (8-8, 12-8, 3-13)

Utvisningar: ESK: 5×2 min. Visby/Roma 6×2 min.

Publik: 50.

Lämna ett svar