ESK vände och vann!

Foto: Kent Lundqvist

ESK F16/17 kom tillbaka starkt och kunde vända och vinna en bra match borta mot Uppsala IF.

– Det var ett bra och högt tempo rakt igenom och det var tufft, berättar ESK-tränaren Andreas Eriksson.

I den första halvleken var det mycket boll för ESK som förde spelet men UIF var sylvass i sin kontringar vilket gav matchen ett bra tempo. Det var också hemmalaget som skulle ta ledningen i matchen. På e frispark så kommer 1-0.

ESK gnuggade på och efter bra spel så kommer också en rättvis kvittering till 1-1 genom Klara Friberg. Det skulle dock vara UIF som skulle få sista ordet i den första halvleken och kan gå till vila i ledning med 2-1.

– Kanske inte helt rättvist sett till matchbilden, men de är svårspelade och effektiva.

I den andra halvleken så fortsätter ESK att rulla på, ta kampen och sätta tryck på hemmalagets defensiv. Det skulle också betala sig när Emma Jansson kvitterar till 2-2. De sista 20 minuterna av matchen tippar matchen över till ESK som är starka och kan också avgöra. Det är återigen bra spel och bollen in i offensiv box där Linneá Omnell fastställer slutresultatet till 2-3.

– Vi är starka över 90 minuter vilket vi återigen bevisar. Det var samma sak sist i hemmamatchen mot Bälinge. NU gnuggar vi på och tror på vårt spel och tjejerna gör det verkligen bra. Vinsten känns också rättvis, avslutar ESK-tränaren som ger Rebecka Hemlin extra plus för sitt slit och jobb i matchen.

Upsala IF – Enköpings SK 2-3 (2-1)

Målskyttar ESK: Klara Friberg, Emma Jansson, Linnéa Omnell.

Lämna ett svar