ESK vände och vann!

Foto: Kent Lundqvist

ESK vände och vann hemma på Korsängen mot Eskilstuna City i en match som gav en hel del svar.

Det var ESK som omgående satte sig i förarsätet och kunde också ta ledningen med 1-0 redan i den femte matchminuten. Nyförvärvet Haris Bajramovic, som spelade 45 minuter, bröt in från kanten och med ett distinkt avslut i närmsta stolproten hade han presenterat sig för sin nya hemmapublik.

Foto: Kent Lundqvist

– Kändes bra att få spela. Vi kom överens om en halvlek för att successivt hitta till toppformen fram till premiären. Kul att få göra mål, vi spelar en väldigt offensiv fotboll och har det roligt ihop. Jag trivs bra i ESK. Gräset är grönare på den här sidan av stan, säger Haris.

Det var oavkortat ESK för hela slanten under de första 20 minuterna och ett annat nyförvärv – Danilo Al Saed visade strålande form när han gång efter gång slog sina bevakare och satte medspelare i bra läge eller så tog han dem själv.

Foto: Kent Lundqvist

– Det stämmer bra just nu och jag känner mig i bra form, men jag borde ha satt några av mina egna chanser i matchen, säger Danilo självkritiskt.

Han skulle vara tungan på vågen hela matchen ändå. Som i den 15:e minuten då han läckert i samarbete med Haris serverar Andreas ”Tosse” Larsson fritt läge i boxen och han trycker in 2-0 med högerfoten!

Foto: Kent Lundqvist

Men efter dryga 20 minuter spelat rasar ESK defensiven ihop och det handlar oavkortat om sin vänstra sida där det kom tre mål innan det var halvtidsvila. ESK gjorde ett byte i paus, Haris ut och Willy Wickman in.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra halvleken var trevande från båda håll och det skapades inte mycket av kvalité. Men allt eftersom matchen rullade så tog ESK ett bastant grepp om händelserna och återigen var det Danilo som höll i taktpinnen, denna gång med en pånyttfödd (efterskada) Felix Ljunggren som lekkamrat.

Foto: Kent Lundqvist

Med timmen spelad så hittar Danilo fram med en boll till Felix och han kvitterar till 3-3 med ett kliniskt avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma mer från den duon. Danilo hittar återigen fram med bollen till Felix som gör 4-3 till hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Innan matchen var slut så skulle Wickman fastställa slutresultatet till 5-3 som får anses vara ett resultat i underkant.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja. Vi borde gjort fler bara i den första halvleken och vunnit med klarare siffror. Vi får en hel del positiva besked i dag gällande det offensiva spelet, men det defensiva säger att vi har en bit kvar innan det är där vi vill att det skall vara, säger ESK-tränaren Mikael Lindqvist

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK – Eskilstuna City 5-3 (2-3)

Målen ESK: Felix Ljungberg 2, Haris Bajramovic, Andreas Larsson, Willy Wickman.

Laget: Gustaf Persson – Pontus Lundén, Joel Bernhardsson, Calle Söderberg, Marcus Ytter – Felix Ljungberg (85), Mohammed Ibrahim, Andreas ”Tosse” Larsson (60), Danilo Al-Saed (79) – Jonathan Böckert (60), Haris Bajramovic (45).

Byten: Willy Wickman (45), Alexander Persson Njie (60), Johannes Andersson (60), Geraud Hassane Djotodia (79), Abed Alrahan Ebrahim (85).

Lämna ett svar