ESK vann måstematch i Damettan!

Stephanie Paramio tvåmålsskytt. Foto: Kent Lundqvist

Spel mot ett mål – Enköpings SK var överlägsna och vann programenligt i Damettans 10:e omgång hemma mot tabelljumbon Gustafs GoIF.

– Utmaningen i den här matchen var att ta 3 poäng och det lyckades vi med, konstaterar ESK-tränaren Tomas Karlsson.

Det var ett oprövat och nykomponerat ESK som kom till match hemma på Enavallen mot Gustafs. Om det fanns ett uns av oro inför avspark med tanke på matchens betydelse så borde det försvunnit på 25 sekunder?

Så lång tid tog det för ESK att vaska fram den första heta chansen i matchen. Det är en stekhet Frida Östberg som har ett bra läge och avslutar bra, men gästernas absolut bäste spelare för dagen var målvakten Angelica Fransson och hon tippar bollen till en resultatlös hörna. Omgående så har Östberg en dubbelchans, men Fransson räddar och returen går utanför.

Det skulle komma ett tidigt ledningsmål för ESK. I den 6:e matchminuten slår Clara Lindvall en bra högerhörna som Stephanie Paramio nickskarvar i mål till 1-0 bakom en chanslös Fransson.

ESK radar nu upp chanser: 13 minuten har Josefin Holm ett fritt läge mitt i boxen och även Rebecca Sandbring hade ett läge i samma position, men Fransson räddade båda avsluten som var tämligen lama och mitt på målvakten.

– Tacksamt för målvakten när vi skjuter i semaforhöjd hela tiden, menar ESK-tränaren.

Det var inte bara Fransson som stod i vägen. Med 20 minuter spelat så kommer en kanon från distans av målskytten Paramio, men bollen går i kryssribban och ut igen.

ESK var starka i sitt kantspel och visade gång efter annan upp ett bra kombinationsspel. På högerkanten var det Stina Roswall och Thelma Bakke Lindblom som firade stora triumfer och serverade en hel räcka med bra inspel som tyvärr inte förvaltades. På den andra kanten var det Lindvall och Östberg som sårade gästerna med bra kombinationsspel och löpningar och bra inspel i boxen.

Med knappa halvtimmen spelad får vi se Thelma snurra upp ett par bevakare och efter ett bar inspel så landar bollen tillslut hos Lindvall som med sin högerfot trycker in 2-0 för hemmalaget med ett välriktat skott. Det skulle komma mer innan halvtidsvilan och nu var det Lindvall hittar Östberg som tagit en bra löpning (igen) och hon slår ett perfekt inlägg på Sandbring som nickar in 3-0 bakom Fransson.

– Det är stundtals riktigt bra spel därute, vi lyckas ju lirka upp deras defensiva spel och skapar ju massor av chanser, berömmer ESK-tränaren.

Visst var det så! Gustafs som så här långt åkt runt i 9 omgångar av Damettan och gjort 0-55 var så klart inte fullproppade med offensivt självförtroende, men hela laget skall ha en jätteeloge för deras uppträdande och stridsmoral!!!

Det var trots allt en klart sämre andra halva av matchen som kan tillskrivas solen. Tempot inte bara bedarade, de avtog rejält i hettan på Enavallens solsken.

– Det blev tunga ben och huvuden, värmen tog ut sin rätt, konstaterade ESK-tränaren.

Det var dock fortsatt stor dominans av hemmalaget som fortsatte skapa och skapa chanser, men Fransson och både ribban och stolpen räddar gästerna från baklänges mål fram till den 77:e matchminuten då Paramio fastställer slutresultatet till 4-0 med ett bra avslut efter snyggt förarbete av inbytte Sheela Da Silva och Östberg.

– Det var ingen bra match, men vi gjorde vad vi skulle och vi fick se ett stundtals bra spel där vi hittade lösningar mot deras låga spel och skapade chanser som borde renderat i 8-10 mål. Vi tar med oss tre viktiga poäng och jobbar vidare därifrån, summerar ESK-tränaren.

Enköpings SK-Gustafs GoIF 4-0 (3-0)

Målen, 1-0 (6) Stephanie Paramio, 2-0 (26) Clara Lindvall, 3-0 (40) Rebecca Sandbring, 4-0 (77) Stephanie Paramio.

Varningar: 0-0

Spelarbetyg ESK:


Frida Östberg


Thelma Bakke Lindblom/Stina Roswall


Clara Lindvall/Rebecca Sandbring

Lämna ett svar