ESK vann viktiga poäng i Allettan.

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey J18 vann viktiga poäng i Allettan borta mot tabelljumbon Tierps HK.

Det är knallhårt i toppen av Allettan och ESK behövde en seger borta mot tabelljumbon THK för att inte tappa mark mot topplagen. Det startar dock segt och hemmalaget kan ta ledningen med 1-0 genom Joel Mattsson i spel fem mot fyra. Sedan vaknar ESK till och på 18 sekunder vänder man på steken efter mål av Edvin Wiklund och Timothy Littewood. Innan perioden är över så har ESK kopplat ett grepp om matchen då Kevin Nilsson utökar ledningen till 3-1.

I mellanakten kör ESK matchen. Med knappa sju minuter spelat kommer en sekvens som avgör. ESK går från 3-1 till ledning med 6-1 på dryga tre minuter efter mål av Lukas Nordlander, Nilsson och August Sandell.

ESK utökar sin ledning till 7-1 redan efter 1,27 i den tredje och sista perioden när Nilsson gör sitt tredje mål i matchen. ESK-målvakten Carl Philip Eliasson räddar en straff i perioden, men får kapitulera en stund senare då hemmalagets Elias Hermansson reducerar till 2-7. ESK skulle dock få sista ordet i matchen när Leo Krantz fastställer slutresultatet till 2-8 vilket gör att ESK hänger på i toppen av Allettan.

– Vi startar matchen utan fart och energi. Men när vi ökar tempot och sätter fart på pucken så är vi ett bättre lag. Ont om backar idag igen, så vi fick sätta ner forward på backen. Hoppas vi får tillbaka några till veckan, säger ESK-tränaren Mattias Andersson.

Tierps HK – ESK Hockey 2-8 (1-3,0-3,1-2)

Skott: 22-50 (8-14,4-21,10-15)

Målskyttar ESK: Kevin Nilsson 3, Edvin Wiklund, Timothy Littewood, Lukas Nordlander, August Sandell, Leo Krantz.

Utvisningar: 10 (2:4:4) – 6 (6:0:0)
Publik: 55

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar