Ett fall framåt för EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF föll med 25-33 (12-12) hemma mot ett obesegrat HK Silwing/Troja i en match som lovar mer för framtiden i herrarnas div.1.


– Det var ett fall framåt och det såg stundtals bra ut i spelet, säger tränare Anders Skogäng.

Det var ett för dagen förstärkt EHF som ställdes på banan då Rickard Oldberg gjorde comeback.

– Ja, det var en snabb och bra lösning då Elliot Ryderdahl gick sönder i förra omgången, lösningen blev lyckad och bra för oss, men om det blir en förlängning vet vi inte idag.

Så var det, Oldberg bidrog starkt till att hemmalaget hänger med bra i matchen länge och väl. I den första halvleken så står EHF bra defensivt och man är också stundtals det förande laget. Med 18,10 spelat av matchen och ställningen 8-8 så tvingar EHF gästande Silwing att ta en timeout.

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett kollektivt bra spel defensivt och offensivt handlade det mycket om Oldberg och Marius Brudvik-Norell som gör det riktigt bra. Det räcker till 12-12 i halvtid och ett klart stressat Silwing.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken är EHF fortsatt med bra i matchen trots att man åker på en dubbelutvisning tidigt, den slutar 1-1 och ställningen är 17-18 med 40 minuter spelat av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Då kommer avgörandet, EHF tappar en smula i skärpa och kvalité och det rinner snabbt iväg till 18-22 och EHF tar en timeout. Det hjälper inte initialt då Silwing springer ifrån till hela 26-19 och det är planens gigant – Ivan Wrede som ligger bakom det mesta och det bästa.

Foto: Kent Lundqvist

EHF ger sig inte utan får ordning på spelet igen och kommer tillbaka och har 23-27 med dryga fem minuter kvar att spela. Då tar hemmalaget en chans och ställer om i det defensiva och försöker hitta snabba lösningar offensivt, det lyckas dock inte och matchen slutar med i överkant 25-33.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är i det stora hela bra och vi ger det en ärlig chans här i slutet som gör att siffrorna blir lite väl stora och som inte återspeglar matchen. Vi får tyvärr en liten dipp i mitten av halvleken som kostar oss den här matchen, summerar Anders.

Enköpings HF- HK Silwing/Troja 25-33 (12-12 )

Mål, EHF: Adam Skogäng 6, Gustaf Johansson 6, Rickard Oldberg 6, Marius Brudvik-Norell 5, Erik Widén, Pontus Ramström.
HKS: Ivan Wrede 9, Dennis Nordwall 7, Oscar Gransten 6, Birk Karlsson 5, Stefan Älgkrans 2, Jakob Ewaldsson, Axel Bellander.

Räddningar,
EHF: 12 (7) 26,6 %
HKS: 11 (4) 30,5 %

Spelarbetyg EHF:


Marius Brudvik-Norell


Gustaf Johansson


Rickard Oldberg

Publik: 147

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar