Ett fall framåt räckte inför för EHF!

Vendela Tapper i EHF 4 mål i matchen mot Skånela IF. Foto: Kent Lundqvist

Damjuniorerna i Enköpings HF stod upp bra mot Skånela IF men det räckte inte då gästerna tillslut vann med 22–19 (10–9).


– Det var trots förlusten ett fall framåt för oss i spelet, men det räckte tyvärr hela vägen, säger tränare Tobias Lindberg.

EHF kom in fel i matchen och hamnade tidigt i ett 0–3 och 1–4 underläge. Hemmalaget får dock bättre ordning allt eftersom och hittar mer rätt i spelet. Med dryga kvarten spelad så är EHF i ledning med 7–6 då Alice Askebro gör ett av sina åtta mål i matchen. I halvtid är det dock gästande Skånela som är i ledning med 10–9.

– Vi fick inte igång spelet på en gång men jobbade oss in i matchen och var bra med i halvtid där vårt försvar fungerade mycket bra.

I den andra halvleken så kvitterar Vendela Tapper till 10–10 i första anfallet för hemmalaget, men sedan tappar EHF rytmen igen och blir en smula passiva i sitt agerande. Det gör att Skånela kan återta ett visst grepp om matchen igen och går fram till ledning med fem bollar och dryga 10 minuter kvar att spela.

EHF avslutar matchen positivt och gnager sig närmare, men närmare än tre bollar kommer inte hemmalaget.

– Det är påtagligt att vi får lida för dålig träningsnärvaro i den här matchen. Det är bra i vårt offensiva försvar som sitter bättre och bättre, men tar inte betalt i kontringsspelet som släpar i vår träning, summerar Tobias.

Annons

Enköpings HF – Skånela IF 19–22 (9–10)

Målskyttar EHF: Alice Askebro 8, Vendela Tapper 4, Saga Walgeborg 3, Kajsa Pihl, Sandra Goro, Fiona Wallén, Nathalie Goro.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar