Ett starkt Håbo FF vann stenhård batalj!

Foto: Kent Lundqvist

Det blev en jättebatalj när Håbo FF P14 tog emot IK Sirius hemma på Görna Dalens Konstgräs.

Matchen mellan HFF och Sirius blev mycket underhållande och den rivstartade. Båda lagen vaskade fram chanser efter bra spel och närmast var gästerna som har ett avslut i ribban med dryga fem minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Det fortsatte efter det med ett bra tempo i matchen och bra spel från båda lagen, men det vara HFF som förde matchen och vaskade också fram flest heta chanser.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle ge utdelning i den 11:e minuten. Efter en bra prestation på vänsterkanten sätts bollen in i boxen där en hemmaspelare kan trycka in 1-0 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så är det dock mycket nära att gästade Sirius kvitterar, men hemma-keepern gör en svettig dubbelräddning.

Foto: Kent Lundqvist

Istället kan HFF, som i slutskedet tappat kommandot i matchen, utöka sin ledning. Med ett välriktat distansskott är det 2-0 för hemmalaget när lagen går till periodvila.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten är det Sirius som tar kommandot omgående och tar också bra betalt. I den 29:e minuten så trycker gästerna in en reducering till 1-2, men det krävdes ett avslut och två returer för att överlista hemma-keepern.

Foto: Kent Lundqvist

HFF är nu illa ute mot ett mycket bra spelande Sirius. Gästerna lyckas med nästan allt de tar sig för och ganska logiskt sett till matchbilden så kommer också kvitteringen. Ett instick och friläge som var det 2-2 efter ett iskallt avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Det väckte dock HFF som tog tag i sitt spel igen och kunde ganska omgående återta ledningen i matchen. Ett nytt välriktat avslut hittar i mål till 3-2.

Foto: Kent Lundqvist

HFF tar nu tillbaka kommandot i matchen med ett hårt jobb. Det skulle också resultera med 45 minuter spelat. Ett bra spel centralt och ett friläge som förvaltas, men var bollen verkligen inne? Domaren var säker på sin sak och ställningen var 4-2.

Foto: Kent Lundqvist

Sirius avslutar ånyo perioden bra och får också till en rättvis reducering innan periodvilan. En bra slagen vänsterhörna nickas i mål snyggt och prydligt till 4-3.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden blir det mindre bra spel, men underhållningsbarometern gick i taket där båda lagen gasade allt de hade och det visades heta känslor i slutskedet.

Foto: Kent Lundqvist

HFF har en jättechans redan efter sekunder spelat, men gästernas – keeper räddar avslutet snyggt. Sedan böljar spelet och man turas om att svara för centrala bollstölder.

Foto: Kent Lundqvist

Med 8 minuter spelat så får Sirius en ny vänsterhörna som egentligen är ganska dåligt slagen, men bollen går som i ett flipperspel via närmsta stolpen – målvakten – back och till en fristående Sirius spelare som trycker in 4-4.

Foto: Kent Lundqvist

Sirius har sedan en jättechans att ta ledningen med knappa timmen spelad, men hemma-keepern gör en ny kvalificerad dubbelräddning.

Foto: Kent Lundqvist

Känslan är att HFF mattas och att Sirius kryper närmare och närmare ett ledningsmål, men gästerna blir för heta på gröten och går bort sig, vilket HFF straffar. En blixtrande kontring resulterar i hemmaledningen med 5-4.

Foto: Kent Lundqvist

Nu blev det HFF som tog över och låg på för ett avgörande, men fick smaka på egen medicin. En blixtrande kontring och det var kvitterat till 5-5.

Foto: Kent Lundqvist

Att lära av sina misstag verkar inte funka när man är 14år? Med knappa fem minuter kvar att spela av matchen blir Sirius för heta – igen! Det straffar HFF med att ställa om på en ny kontring som ger ny ledning med 6-5 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Sirius jagar sedan en ny kvittering i slutskedet av matchen som blir känslofylld där kampen överglänser skönspel. Gästerna lyckas inte komma närmare än ett par nästanchanser.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så spikar HFF en mycket underhållande match med att fastställa slutresultatet till 7-5.

Foto: Kent Lundqvist

 

Håbo FF – IK Sirius 7-5 (2-0,2-3,3-2)


Lämna ett svar