Fanna BK klara för div.4!

Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: Fanna BK lyckades inte klara nytt kontrakt efter kryss borta mot Östhammars SK i sista omgången.

– Ja, det var en riktig kvalmatch med mycket nerver. Den kunde ha slutat hur som helst, berättar FBK-tränaren Henrik Norell.

Hemmalaget tar ledningen med 1-0 redan efter 6 minuter spelat av matchen.

– Men det var inga nedsänkta huvuden utan tjejerna knöt näven och körde.

FBK skulle också kvittera. 1-1 kommer i 23:e minuten på en fin omställning där Matilda Sojé vänder bort sin motståndare med en pausfint och frispelar Rebecka Kinnunen som chippar bollen förbi målvakter och där dyker Maja Olsson upp och stöter in bollen.

– Det är en jämn match där vi byter en del chanser men vi går till halvtidsvila med 1-1.

I andra halvlek så börjar ÖSK bäst under de första tio minuterna, men sedan har FBK fem riktigt bra minuter där de bla har två riktigt bra målchanser där hemmalagets målvakt – Emma Landberg gör högkvalitativa räddningar.

Istället så är det ÖSK som på en kontring kan göra 2-1 genom Lova Hemlin. Det står fortfarande och väger. men i 75:e så gör hemmalaget 3-1 genom Elina Jansson.

– Vi väljer då att gå ner på trebackslinje och tre forwards. Det vart lite stirrigt i början men vi får kontakt.

Med två klassavslut gör Rebecka Kinnunen 2-3 i 85:e och hon kvitterar till 3-3 i 90:e minuten.

– Det finns fortfarande tid kvar då det finns tillägg pga. en tidigare skada och vi får två chanser till att göra segermålet. Men det vill sig inte och matchen som slutar 3-3. Jag måste säga att det är ett fantastiskt kämpande lag från början till slut. Är så stolt över att de verkligen gick för det, säger FBK-tränaren som summerar:

– Konstig säsong med bara nio matcher att försöka få ihop det på. Vi har i år många nya spelare som kommer att få möjligheten att få spela ihop sig i div 4 nästa år. Vi tar i år poäng mot topplagen och förlorar mot de som är i våran region. Det blir extra tufft när man spelar enkelserie. Varje match spelar man ju om ”6 poäng”. Vi vaktade till lite sent. Men det finns mycket att bygga på och det kommer duktiga spelare underifrån.

Östhammars SK – Fanna BK 3-0 (1-1)

Målen, 1-0 (6) Elina Jansson, 1-1 (23) Maja Olsson, 2-1 (60) Lova Hemlin, 3-1 (75) Elina Jansson, 3-2 (85) Rebecka Kinnunen, 3-3 (90) Rebecka Kinnunen.

Varningar: 0-0

Lämna ett svar