Förvandlingen:”Får inte se ut så här”

Foto: Kent Lundqvist

SK Elvan-tränaren Per Lygnegård var med all rätt besviken på sitt lag som såg ut som klara vinnare med 40 minuter spelat av hemmamatchen mot Sunnersta AIF.

Det kom att bli ett tungt fall för ett naivt spelande SK Elvan som dominerade stort under de fösta 40 minuterna av hemmamatchen mot SAIF. Hemmalaget gjorde 1-0 redan efter 4 minuter där Joakim Johansson vinner en kamp med en back och gästerna målvakt – Oskar Söderberg som kommer ut helt galet och kan rulla in bollen i öppet mål.

Hemmadominansen är fortsatt stor och det radas upp chanser att göra fler mål, men vi fick vänta till den 12:e minuten då John White presterar på sin högerkant och sätter in ett perfekt inlägg som Niklas Johansson möter med pannan och nickar in 2-0.

Elvan har sedan bud på mer – mycket mer där man deltog bra i spelet och rullade boll föredömligt. Mitt i den pressen sticker SAIF upp i ett av fåtalet offensiva försök och lyckas få till ett bra instick till Anders Johansson där hemmakeepern – Filip Berkefelt gör en bra parad, men på returen kan Dylan Shafeie snyggt och prydligt lyfta in reduceringen till 1-2 med knappa 40 minuter spelat.

Elvan kommer av sig i spelet och halvtidsvilan kommer lägligt för hemmalaget. Den vilan verkade väckt hemmalaget som inleder andra halvlek optimistiskt, men då kommer en riktig kalldusch. SAIF kvitterar efter ett defensivt misstag där Shafeie kan rulla in kvitteringen till 2-2 i öppet mål.

Där och då var matchen tydligen över för hemmalaget som parkerade på stället. Allt deltagande utan boll var som bortblåst och man börjar helt plötsligt att spela naivt och omständligt. I bra lägen i den offensiva boxen skall man nu börja klacka och vicka bollarna vidare i stället för att trycke in bollen i mål.

Som ett brev på posten så tar också gästerna ledningen. På en frispark i bra läge utanför straffområdet så skruvar Alexander Johansson in 2-3 snyggt och prydligt. Elvan jagar nu en kvittering och flyttar fram allt man har, men istället åker hemmalaget på en kontring där matchens lirare – Anders Johansson fastställer slutresultatet till 2-4.

– Jag saknar ord för det här, det får bara inte se ut så här. Vi inleder ju matchen så bra och har spelet och matchen under kontroll. Kanske var det just det som var problemet i den här matchen, det gick för lätt i början och sedan väntade alla på att ”någon skulle ta tag idet”. Det var som att alla trodde att det skulle lösa sig? Jag är mycket besviken på den här insatsen, säger SK Elvan-tränaren Per Lygnegård.

 

SK Elvan – Sunnersta AIF 2-4 (2-1)

Målen, 1-0 (4) Joakim Johansson, 2-0 (12) Niklas Johansson. 2-1 (39) Dylan Shafeie, 2-2 (58) Dylan Shafeie, 2-3 (61) Alexander Johansson, 2-4 (79) Anders Johansson.

Publik: 35

Spelarbetyg SK Elvan:

 

Lämna ett svar