Får inte ställa det bästa laget på benen?

Foto: Kent Lundqvist

Finbesök på Korsängen idag då Svenska Mästarinnorna 2017 & 2018 – Vänersborgs RK kommer för att spela mot Enköpings RK i Damallsvenskans 3:e omgång.

– Jag hoppas att det kommer att bli en tight match till våran fördel, säger ERK-tränaren Niklas Proos.

Det kommer inte bli någon promenad i parken i eftermiddag då mästarinnorna från 2017 & 2018 säkerligen vill hålla sin förlustrad på noll. Det kommer krävas något speciellt för att kunna rubba VRK.

– Vi kommer att fortsätta att spela vårt spel! Jag vill att tjejerna ska vara mer aggressiva i försvar och tightare runt ruckar.

Förbundet skjuter sig själva i foten?
Att bygga intresse, attraktion och kvalité inom sport bygger på att alla de bästa spelar. Ett ERK som har en erkänt ung trupp kan inte ställa det bästa man har på benen i dagens match då landslagsuppdrag ”nästa helg” står i vägen.

– Vi kommer inte ha med dom f-18 tjejer som ska åka och spela 7s nästa helg, det är en rekommendation från förbundet och vi kommer att följa den. Paulina Toresäter och Linn är tillbaka igen, avslutar ERK-tränaren.

Sagt om motståndet:
Har bara spelat en match i Allsvenska s2019 och då vann laget mot West Gota (50-10). Får gälla som favoriter till SM Guldet.

Nyheter i truppen:
Läs ovan.

Matcher & Tabell >>>

Matchstart: VRK vs ERK, Korsängen 13:00.

Lämna ett svar