FBK fick bekänna färg på Härnevi IP.

Bild: Anders Löfgren

Div.5 laget Härnevi BK matchade mot div.3 laget Fanna BK som verkligen fick bekänna färg på Härnevi IP.

– Det vart mycket kamp idag, och det var precis vad vi behövde. Vi blir högt pressade och stressade, medger FBK-tränaren Henrik Norell.

HBK svarade för en helt okey första halvlek, men fick en minst sagt olycklig inledning. På en vänsterhörna kommer en andraboll i knät på debutanten – Evelina Hellström som trycker in 0-1 bakom en chanslös Stina Öberg i HBK målet.

Efter det blir det HBK press utan boll som skapar en hel del oreda i gästernas uppbyggnadsspel och med 20 minuter spelat så skapar hemmalaget sin första målchans. Det är Linnéa Ögren som svarar för en bollstöld, tar sig i läge, men avslutet går via FBK-målvakten Evelina Westin till en resultatlös vänsterhörna.

Bollen sätts snabbt igång och FBK går på en snabb kontring och Rebecka Kinnunen får ett kanonläge, men Öberg gör en strålande parad till en hörna från höger. Bollen lyfts in av Louise Welén med vänsterfoten och efter ett par studsar på spelare i boxen så går den i mål via hemmaförsvarare till 0-2.

”En olycka kommer sällan ensam”.
Bara några minuter senare så ringer det igen. Welén är på väg igenom på sin vänsterkant och rivs, domare Jan-Olov Cederholm var säker på sin sak och pekade på straffpunkten. Den förvaltade Louise Görling med ett projektil som betydde 0-3.

HBK gör det bra i spelet med och utan boll, men stöter på patrull i den sista delen av offensiven gång efter gång där Nora Sagström är fullständigt bländande i gästernas backlinje. Det skulle falla ett mål till i halvleken. Med dryga halvtimmen spelad så slår Sandra Åkerman en bra boll in i ytan bakom hemmalagets backlinje och där dyker Welén upp och gör 0-1 med ett välriktat avslut.

– Första halvlek var okej, men vi inleder lite segt och är inte på tårna. Släpper in två onödiga mål där vi går bort oss, men rycker upp oss mot slutet av första, menar HBKs- Caroline Mattsson.

I den andra halvleken tippar matchen över till hemmalaget. HBK växlade upp och tog över bollinnehavet ganska klart. Med 10 minuter spelat så är det nära en reducering när Ögren tar sig loss, men avslutet går i insidan av stolpen och ut igen.

Det skulle till slut resultera. Med dryga timmen spelad så slår Fanny Lundberg ett bra inlägg från högerkanten och på bortre stolpen så dyker Elise Gunnarsson upp och trycker in 1-4. HBK har sedan ett par nästanchanser att reducera igen, men i stället så är det FBK som kan fastställa slutresultatet till 1-5. På en blixtrande omställning vinner Sagström boll och hittar Matilda Strömberg och hon förlänger ut på högerkanten till Lisa Jansson som sätter in bollen perfekt i boxen på Lina Wallin som trycker in bollen bakom en chanslös Öberg.

– I andra lyfter vi oss ännu mer och får grepp om matchen. Tjejerna var riktigt taggade och jag tycker att vi borde petat in något mål till. Vi är väldigt nöjda med den match vi gör, speciellt i andra, avslutar Mattsson.

– Tycker vi lyckas bra med omställningsspelet och hotar bra i djupled. Riktigt kul med två mål på hörna. Det blir två olika halvlekar och vi gör 6 planerade byten i paus så det är svårt att komma in i matchen. Kul att vinna och att vi gör 5 mål med fem olika målskyttar. Två av målskyttarna gör mål i deras debutmatcher: Evelina Hellström och Lina Wallin. Fick en hel del svar på hur vi vill ställa upp till helgens premiär, avslutar FBK-tränaren.

Härnevi BK – Härnevi BK 5-1 (4-0)

Målen: 0-1 (2) Evelina Hellström, 0-2 (21) Självmål, 0-3 (24) Louise Görling, 0-4 (32) Louise Welén, 1-4 (64) Elise Gunnarsson, 1-5 (76) Lina Wallin.

Spelarbetyg:


Nora Sagström FBK


Evelina Pettersson HBK


Julia Karlsson HBK/Matilda Sojé FBK

Lämna ett svar