FBK gav det chansen.

Foto: Kent Lundqvist

Sent avgörande – Fanna BK stod upp och gjorde en bra match borta mot topplaget Månkarbo IF i Damtrean.

– Tjejerna visade grym inställning matchen igenom, berättar FBK-tränaren Henrik Norell.

FBK började matchen riktigt bra och stressar hemmalaget till massor av misstag och skapar själva en hel del chanser i början.

– De är frustrerade och har några skott från distans. Vi får bland annat till en omställning där Rebecka Kinnunen springer igenom och skjuter tätt utanför.

Efter en mållös första halvlek och häng på poäng skulle det tillslut bli hemmalaget som sent i matchen skulle avgöra.

– I 67:e kommer dem runt på högerkanten och slår ett stenhårt inlägg som deras spelare skarvar in i bortre hörnet till 1-0 och efter de tar de över mer och mer.

2-0 kommer återigen på nick, men denna gång är det på hörna i 76;e och sedan stänger hemmalaget matchen med att göra 3-0 i 79:e minuten.

– Vi gör en bra match mot ett riktigt bra lag. Stort plus till våran backlinje med Matilda Soje i spetsen. Louise Görling jobbar något kopiöst och hon tog mycket stryk i matchen. Sedan gör Sofia Söderberg en av de bästa matcher jag sett, hon gör massvis med riktigt kvalificerade räddningar. Nu laddar vi för Rosers-matchen och lägger vi ner samma jobb och har samma inställning då så vinner vi den matchen, avslutar FBK-tränaren.

Månkarbo IF – Fanna BK 3-0 (0-0)

Lämna ett svar