FBK har hittat spelet!

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK svarade för en mycket bra prestation när laget hemmabesegrade Gimo IF inför storpublik hemma på Fanna IP.

Att FBK huserar i den nedre delen av serien är svårt att förstå när man ser laget spela hemma mot GIF som inför matchen på ett välbesökt Fanna IP var tabellfemma? Hemmalaget tog omgående ett grepp om händelserna och rullade boll och tog sig in i farliga situationer.

Foto: Kent Lundqvist

I den 8:e minuten kommer också utdelningen. Det är Louise Welén som slår en vass frispark som går in i offensivbox och där dyker måltjuven Maja Olsson upp och trycker in 1-0 via stolpen bakom en chanslös Alva Lamell i GIF målet.

Foto: Kent Lundqvist

Efter målet så blir det märkligt nog gästerna som får ett energipåslag och sätter tryck på FBK. I den 12:e minuten så har Fredrika Fast Örneholm en projektil i ribban och ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Fyra minuter senare skulle det tillslut ringa. Emmy Åhman får bollen utanför straffområdet mitt framför mål och får på en kanon som överlistar hemmamålvakten – Sofia Söderberg till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Det var tydligen vad som behövdes för nu tar FBK tillbaka initiativet i matchen med ett bra defensivt spel som grund med den stora överraskningen Matilda Sojé som drottning i backlinjen. Ett elakt bra spel gör att det är tvärstopp för GIF i den sista delen av gästernas offensiv.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, hon var grym…Vilken utveckling, konstaterar FBK-tränare Henrik Norell.

Offensivt så hittar nu FBK tillbaka till ett bra rullande och ett bra kombinationsspel. Det är nära att ge utdelning med 24:a minuter spelat när Olsson snyggt friställer Ida Lundén, men avslutet räddas av Lamell till en resultatlös högerhörna.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga halvtimmen spelad så kommer utdelningen på det övertag som FBK har i matchen. Ett mycket bra spel resulterar i att Elvira Klaman vickar bollen i djupled på Lundén som med en högeryttersida lirkar in 2-1 snyggt och prydligt bakom Lamell.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi har lite problem i första halvlek då de kom igenom på vår högersida i första halvlek, men det justerade vi i paus och stängde till den ytan, berättar Norell.

Det gav också ett bra svar i andra halvlek då hemmalaget stängde ned gästerna och gav dem egentligen inte mycket att säga till om. Visst GIF jobbade och slet för att få till en kvittering, men det handlade mestadels om situationer.

Foto: Kent Lundqvist

I stället så är det mycket rättvist FBK som stänger matchen i den 70:e minuten då Olsson gör sitt andra mål i matchen vilket gav 3-1. Det var sedan stabilt resterande av matchen och FBK tar nödvändiga och sköna tre poäng.

Foto: Kent Lundqvist

– Tycker vi har bra kontroll på dem hela matchen och vi håller oss till våran gameplan. Vi har ett bra tålamod och vänder på spelet för att attackera. Så kul att se att ALLA tjejer är med och bidrar idag, avslutar en belåten FBK-tränare Henrik Norell.

Fanna BK – Gimo IF 3-1 (2-1)

Målen, 1-0 (8) Maja Olsson, 1-1 (16) Emmy Åhman, 2-1 (31) Ida Lundén, 3-1 (70) Maja Olsson.

Publik: 156

Spelarbetyg FBK:


Matilda Sojé


Maja Olsson


Elvina Klaman

Lämna ett svar