FBK illa ute efter ett tung fall!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Fanna BK är riktigt illa ute efter en blek insats hemma mot Kvarnsvedens IK.

I det så viktiga bottenmötet hemma mot KIK så startade FBK sin vana trogen mycket svagt och det var påtagligt att alla i laget inte alls var på plats och förstod allvaret.

Foto: Kent Lundqvist

Redan i den 4:e matchminuten så kommer en tillsynes lugn situation där bollen rensas in mot offensiv box för KIK. Hemmalagets målvakt – Viktor Silén missbedömer bollbanan och Ferhat Tayfur kan lyfta in 0-1 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är frustrerande, det var ju inte ens en målchans och de får ta ledningen på det sättet i en sådan här viktig match, suckar FBK-ledaren Fredrik Johansson.

Det var sedan KIK som var bollförande och FBK agerade tveksamt och krampaktigt. Med 20 minuter spelat så tar dock hemmalaget över och blir det spelförande laget, men det är alldeles för omständligt i den sista tredjedelen för att det skall vaska fram något som kan kallas het målchans.

Foto: Kent Lundqvist

En bra chans skapades för en kvittering. En snabbt slagen frispark landar hos Said Karmouzi i högerinnerposition och han sätter in bollen mitt i boxen, men ingen av Dioh Williams eller Zuheib Bashir Omar får träff på bollen, vilket vittnar om närvaron i FBK offensiven.

Foto: Kent Lundqvist

– De spelar smart och fördröjer varje situation med minuter och sekunder. Vi agerar frustrerat och spelar inte alls som vi kan och borde i första halvlek.

FBK hade under den andra halvleken fortsatt bollinnehavet och då mest runt den offensiva boxen. Det kom en drös med inspel, men det var, precis som i den första halvleken, ingen på plats.

Foto: Kent Lundqvist

Två bra chanser att kvittera skapades. Vid ett tillfälle kom ett av många inspel in bra i boxen, men Williams är en hundradel av en sekund för sen. Ganska omgående så är det Rami Mansour som bryter in och tar ett avslut som går precis över ribban.

Foto: Kent Lundqvist

Istället för en kvittering så kommer en omställning i slutskedet av matchen där Deek Jama Wahib kan fastställa slutresultatet till 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi skapar situationer och ett par bra chanser, men är inte tillräckligt kliniska och får inte fram folk i boxen. Trist att vi satt oss i den här situationen, men en tabell ljuger aldrig, avslutar Johansson.

Fanna BK – Kvarnsvedens IK 0-2 (0-1)

Målen, 0-1 (4) Ferhat Tayfur, 0-2 (92) Deek Jama Wahib.

Varningar: 4-1

Spelarbetyg FBK:


Markus Hammartång


Markus Thorell


Niklas Haeger

Lämna ett svar